Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold moet zich komend weekend bewijzen op het WK Superbike in Assen

Motorcoureur Jeffrey Buis op Motorland Aragon. Foto: Randy van Maasdijk

Voor coureur Jeffrey Buis (19) uit Steenwijkerwold is het raceweek. Komend weekend wordt het WK Superbike evenement gehouden op het TT Circuit Assen. Buis rijdt dan twee races in de WK Supersport 300 klasse.

Buis racet dit jaar als regerend wereldkampioen met de nummer 1 in het WK Supersport 300 kampioenschap. Er zijn tot nu toe vier races op twee verschillende circuits verreden. Zowel in Aragon als Misano reed de coureur uit Steenwijkerwold redelijk, maar behaalde hij nog niet het gewenste resultaat.

Geluk

In de hectiek van de WK Supersport 300 klasse, met regelmatig kopgroepen van twintig rijders, moet je in de slotfase ook wat geluk hebben. Buis heeft tot nu toe 23 punten verzameld en staat daarmee op een negende plaats in de wereldkampioenschap.

Daar wil Jeffrey tijdens zijn thuisrace in Assen graag verandering in aanbrengen. Buis: ‘Uiteraard heb ik megaveel zin in dit weekend. Het is mijn thuisrace en er kan weer publiek bij aanwezig zijn. We hebben anderhalve maand geleden een test gehad met de 300 en dat ging heel erg goed. We gaan natuurlijk zoals altijd voor het hoogst haalbare in Assen. Of het maximale nu een overwinning of een podium zal zijn, weet je nooit in de WK Supersport 300 klasse. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om twee goede en mooie races te rijden voor mijn thuispubliek!’

Trainingen

Vanaf komende vrijdag beginnen de trainingen in Assen. Zaterdag is een belangrijke dag met de Superpole kwalificatie, die om 9.45 uur begint, en de eerste race die om 12.45 uur van start gaat. Zondagmiddag om 15.15 uur gaan voor de tweede keer op het TT Circuit Assen de lichten uit voor een WK Supersport 300 race.

Publiek is welkom op de tribunes. Hiervoor moet je naast een entreekaart, de Corona CheckApp geactiveerd hebben waarin je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test in geüpload dient te hebben.

Nieuws

menu