Jesmer Boxum is meest opvallende aanwinst bij VV Steenwijk: 'Blij met zijn komst'

De spelerscarrousel draaide ook deze zomer. Archief Martijn Bijzitter

Steenwijk/Vollenhove - Net als in voorgaande jaren geldt 15 juni als uiterste overschrijvingsdatum voor voetballers in de A-categorie van de KNVB. Na deze datum kan alleen nog met een goede reden van club worden gewisseld. Hoe ziet het actuele beeld bij de voetbalclubs uit Steenwijk en Vollenhove eruit?

VV Steenwijk start de nieuwe voetbalcompetitie als zaterdagclub met drie elftallen. „Bijna het volledige zondagteam stapt over en daarnaast komen Boyd Remmerswaal (d’Olde Veste’54), Jowi Kleveringa (Steenwijker Boys) en Erik Homan (Terschelling) ons versterken”, zegt trainer Kees de Jong.

De meest opvallende aanwinst bij VV Steenwijk is Jesmer Boxum. „Hij wil samen met een aantal vrienden voetballen. Maar het mag duidelijk zijn dat ik blij ben met zijn komst”, aldus De Jong.

Huisman thuis

Bij zaterdageersteklasser d’Olde Veste’54 vertrekt onder anderen Rein Weremeus Buning. De verdediger speelt volgend seizoen in het shirt van zaterdagtweedeklasser Gorecht. Hij komt bij die club in Haren nog een oud-speler van d’Olde Veste’54 tegen, want Mike Scheltinga maakt van zijn huidige club FC Meppel de overstap naar Gorecht.

Tegenover het vertrek van Buning staat de komst van Jason Huisman, die na een rondgang bij Cambuur, WHC en Berkum terugkeert op het oude nest. Daarnaast komt keeper Justin Ronde over van OZC uit Ommen.

Geen mutaties VENO

Bij zondagtweedeklasser VENO uit Vollenhove verandert de selectie niet, want er gaan geen spelers weg en er komen ook nieuwe spelers bij van buitenaf. Wel krijgen enkele jeugdspelers van VENO de kans om zich te laten zien.

De zaterdagtak van Steenwijker Boys kreeg afgelopen seizoen via Jordi Blijham al de benodigde versterking, maar deze van FC Meppel overgekomen speler kwam nog niet in competitieverband in actie. Gerald Kloeten en Roy ten Veen komen over van d’Olde Veste’54.

„We hebben een leuke groep van 25 spelers en dat moet genoeg zijn”, luidt het oordeel van trainer Klaas van der Veen. Bij de zondagafdeling van Steenwijker Boys maakt Jarno Muis weer zijn opwachting. Daarnaast heeft Sybren Bosma de keepershandschoenen uit het stof gehaald en komt Zana van Dijk over van VV Steenwijk.

Nieuws

menu