Jeu de boules vereniging But’84 uit Steenwijk zoekt nieuwe leden

De jeu de boulers van de But’84. Foto: Sieb van der Laan

De But’84 uit Steenwijk is een jeu de boules vereniging die 38 jaar bestaat. Jeu de boules, oftewel petanque, wordt door de club zowel aangeboden als topsport en als vorm van ontspanning en spel. Jeu de boules is dan ook geschikt voor jong en oud. Als topsporter kan men deelnemen aan regionale en landelijke competities.

Daarvoor is een zekere vaardigheid en een conditie vereist met een goed inzicht, samenwerking en kunnen omgaan met de wedstrijdspanning. Als recreant kan men ontspannen met anderen enkele partijen spelen. Een prima conditietraining, omdat je al spelend veel in beweging bent. Namelijk plaatsen of schieten van de boules, het lopen van en naar de but en weer oprapen van de boules.

Een prima methode voor senioren om hun conditie op peil te houden of te krijgen. Daarnaast is ook het aspect ontspanning samen met anderen niet onbelangrijk. De club beschikt aan de Gagelsweg 27, achter het zwembad, over een prachtige hal en ook een mooi groot speelveld. Dus heerlijk en gezellig vertoeven. Zowel op koude en natte dagen in een verwarmde hal als op een zomerdag in de zon op het terrein.

Clubdagen

De clubdagen zijn: dinsdagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur, met iedere dinsdagavond een eurotoernooi. Donderdagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur. Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 18.00 uur. Wie interesse heeft kan dan vrijblijvend kennismaken met het spelletje, de sport en clubmensen. Er is informatie beschikbaar en leden van de club brengen beginners graag de beginselen van deze leuke sport bij. De koffie staat klaar.

Er worden ook regelmatig toernooien gespeeld op het complex, waaraan deelgenomen mag worden. De But’84 is bereikbaar via telefoonnummer: 0521 - 785367. Wie meer informatie wil kan ook mailen naar debut84@hotmail.com of schrijf naar: Secretaris De But’84 Gagelsweg 27 8331 CM Steenwijk. Zie ook de website https://www.debut84.nl.

Nieuws

menu