Milan Hunneman wordt derde in NK eindstand

Hunneman kon vanwege technische problemen geen beslag leggen op plek twee in het kampioenschap en eindigt op een derde plaats. Foto: RMImagestudio/Rob Mulder

Milan Hunneman is derde geworden in de eindstand van het NK Junior Moto 2021. De laatste wedstrijden waren op de TT-juniortrack in Assen. Vooraf stond Hunneman gedeeld tweede met de nummer drie op slechts tien punten achterstand.

Op de dag van de kwalificatie waren de omstandigheden droog en ging de jonge rijder vol goede moed van start in de vrije training. Helaas was dat van korte duur. Na een paar ronden sloeg de minibike twee keer af. Dit leek verholpen tijdens de eerste kwalificatie, en Milan zette hier de snelste tijd neer.

Bij de tweede kwalificatie konden maar twee ronden worden gereden doordat de motor wederom niet deed wat er van hem verwacht werd. Dankzij het ter beschikking stellen van een ander blokje door Remco Bouwman van Rema Racing konden Remco en vader Raymond in de avonduren ervoor zorgen dat de 9-jarige coureur toch kon starten. Dat was in de regen op een kletsnatte baan. Milan lag op een vierde plek toen hij de natte curbstones raakte en ten val kwam. Hij werd nog achtste. In de tweede race werd hij na twee valpartijen derde. Genoeg voor de derde plaats in het klassement. Volgend jaar komt Milan uit in de Junior B-klasse. En daar kijkt hij al reikhalzend naar uit.

Nieuws

Meest gelezen