KNWU jurylid Frank Veen ziet Streetrace competitie in het water vallen: 'Balen en onbegrijpelijk, voetbalstadions zitten wel vol'

Frank Veen heeft zichtbaar de smoor in. „We waren al tijden bezig met de organisatie van het NK Streetrace in Norg. Zit je achter de computer, hoor je het pingeltje van de email en krijg je bericht dat alles is geschrapt. Nou daar zitten qua organisatie een stevig aantal uren in. Lekker dan”, zegt Veen.

Frank Veen en de fiets zijn een eenheid, ze kunnen niet zonder elkaar.

Frank Veen en de fiets zijn een eenheid, ze kunnen niet zonder elkaar. Foto: Sieb van der Laan

Het KNWU jurylid uit Tuk begrijpt ook wel dat we er alles aan moeten doen om het coronavirus aan te pakken. „Maar de regelgeving is niet te begrijpen. Festivals en een wielerevenement zoals het onze mogen niet, terwijl het lekker in de buitenlucht is. Voetbalstadions zitten wel vol supporters. Dan denk ik: wie begrijpt dit nog?’” Gemeenten bepalen nu het beleid. De één is soepeler en durft meer dan de ander. „Enige uitleg is er wel gegeven. Er wordt bij bet NK geen publiek toegelaten. Jeugd komt altijd met vaders en moeders, opa’s en oma’s naar wedstrijden. Nou, dat mag dus niet.”