Korfballers DOS’46 dichtbij stunt en derde duel (maar KZ gaat door naar volgende ronde)

Kim Petersen in balbezit voor DOS'46. Foto: Leo de Harder

DOS’46 is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs in de Korfballeague. Het verloor ook het tweede duel van KZ/Thermo4U met 20-21. Nadat de Nijeveners zaterdag kansloos tenonder gingen was er nu sprake van een spannend duel. Pas in de slotfase moest DOS’46 buigen en besliste KZ de wedstrijd.

DOS’46 opende via Max Malestein de score (1-0) en had tot 6-5 steeds het initiatief in het scoren. Tweemaal namen de bezoekers uit Koog aan de Zaan de leiding, maar daarna was het weer de beurt aan DOS’46, dat fris van de lever speelde. Met 11-9 leken de rood-zwarten een voorsprong de rust in te gaan, maar KZ was scherp in die fase en scoorde drie keer waardoor het 11-12 stond in de pauze.

Vier treffers op rij

Na rust sloeg KZ een klein gaatje op 12-14 en dachten de bezoekers door te kunnen drukken. DOS’46 sloeg echter terug met vier treffers op rij (16-14) en bleef tot 18-16 met een kwartier te gaan aan de goede kant van de score. Vanaf dat moment stokte het scoren bij de ploeg van Edwin Bouman en Rick Wessel. KZ kantelde het duel en sloeg in de slotfase hard toe. Uiteindelijk won KZ met 20-21 en beëindigde daarmee het seizoen voor DOS’46.

Trainers Bouman en Wessel blijven nog een jaar

Ondanks de nederlaag was er bij DOS’46 wel heuglijk nieuws te melden. De Nijeveners maakten bekend dat de trainers Edwin Bouman en Rick Wessel zich voor nog een jaar aan de A-selectie verbonden. Voor Bouman betekent dat zijn tweede seizoen en Wessel gaat reeds zijn vierde seizoen in. Zij hopen voort te borduren op de ingeslagen weg met meer jeugdig elan en op deze manier een terugkeer naar de Nederlandse top te verwezenlijken.