Korfballers DOS'46 boeken eerste zege in ereklasse, maar het kost wel moeite tegen DeetosSnel

Eline van Veldhuisen is namens DOS'46 op weg naar de korf. Foto: Leo de Harder

De korfballers van DOS’46 hebben zaterdag met nogal wat moeite hun eerste zege van dit seizoen in de ereklasse geboekt. Na de gevoelige nederlaag in het openingsduel bij LDODK wonnen de Nijeveners op eigen veld met 19-17 van DeetosSnel uit Dordrecht.

DOS’46 stond alleen voor rust even op achterstand (4-5 en 6-7), maar leidde verder het scoreverloop tijdens dit duel. Echt afstand nemen lukte echter niet, waardoor deze zege uiteindelijk moeizaam tot stand kwam.

Initiatief

DOS’46 nam via de dames Eline van Veldhuisen en Tessa Lap meteen een voorsprong (2-0), maar zag Deetos na een minuut of tien even het initiatief overnemen. Bij 7-7 nam de thuisploeg het heft weer in handen, maar ruim afstand nemen van de Dordrechters lukte voor rust niet (9-8).

In de fase vlak na de pauze leek DOS’46 dat wél definitief te realiseren: het liep binnen 16 minuten uit naar 16-11. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen met nog drie minuten te gaan terug tot 17-16. Een score van Leander Zwolle en een kort schot van Kim Petersen betekenden 19-16 en daarmee was het gedaan. De laatste score was voor Deetos, dat daarmee de eindstand op 19-17 bepaalde.