Korfbalvereniging Noveas uit Steenwijk gaat op zoek naar nieuwe voorzitter

Korfbalvereniging Noveas zoekt versterking voor in het bestuur en een nieuwe voorzitter.

Korfbalvereniging Noveas zoekt versterking voor in het bestuur en een nieuwe voorzitter. Sieb van der Laan

Korfbalvereniging Noveas is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het is de bedoeling dat deze persoon in het nieuwe seizoen 2022-2023 de taken overneemt van huidig voorzitter Arent Lanenga. Die vindt drie perioden met de voorzittershamer wel voldoende.

„Voor een vierde termijn ben ik niet beschikbaar. Dus wordt het tijd voor iemand anders”, geeft Lanenga aan op de website van de club. Hij omschrijft de werkzaamheden die de club van een voorzitter verwacht. „Zo ben je aanspreekpunt voor alle leden en uithangbord van de club. Ook vertegenwoordig je de vereniging naar de gemeente en omliggende verenigingen. Als bestuur ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, en zit je als voorzitter de bestuursvergaderingen voor.”

Algemeen bestuurslid

Noveas wil het bestuur ook weer op volle sterkte brengen. „Wij besturen dit jaar met vier personen en dat is te weinig. Om de taken goed te kunnen uitvoeren en om een goed evenwicht te hebben, willen wij graag naar een bestuur van vijf personen.” Om die reden wordt ook versterking gezocht in de vorm van een algemeen bestuurslid. „De taken van een algemeen bestuurslid zijn enigszins naar wens in te vullen. Het is maar net wat je leuk vindt om te doen binnen een bestuur en voor de vereniging.”

Belangstellenden mogen contact opnemen met aftredend voorzitter Lanenga, die stopt op de algemene ledenvergadering van 21 september. Er is dus nog even tijd om een nieuwe preses te vinden en het bestuur verder op volle sterkte van vijf personen te krijgen. Geïnteresseerden mogen bellen, (06) 34658635 of mailen naar voorzitter@noveas.nl.