Kruis door Cross Country in Basse

De organisatie hoopt op een later moment de Cross Country te houden. ANP

De autocrosscommissie Basse heeft na nog een inspectie en uitgebreid overleg, woensdagavond besloten om de geplande Cross Country van aanstaande zaterdag 18 maart af te gelasten.

De natte omstandigheden van de laatste week heeft net als de rest van de landbouwgrond, ook de landerijen van het ruim 10 km lange parcours geen goed gedaan. Om de veiligheid te borgen en de vrijwillig meewerkende boeren niet te benadelen, heeft de autocrosscommissie dit zware besluit moeten nemen. Het zou de eerste editie worden van de Cross Country in Basse en al vele weken is er met een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om het parcours uit te zetten en samen met de hindernissen in gereedheid te brengen.

De harde wind van zondag had al de nodige schade toegebracht aan de zaterdag nog zorgvuldige geplaatste lintafzetting. Iets wat met vereende kracht zeker nog was hersteld voor komende zaterdag, maar aan de natte omstandigheden op vooral het bouwland is weinig te doen met alleen mankracht. In plaats daarvan zal dezelfde ploeg vrijwilligers nu zaterdag op het parcours aanwezig zijn om alles weer zorgvuldig op te ruimen. Na de gedane arbeid kan er wel vooruit kan worden gekeken naar hopelijk een eerste Cross Country in Basse op een later moment.

Nieuws

menu