Laatste schaakbekers gaan naar Matthijs Kuipers en Peter de Korver

Een stralende Rapidschaakkampioen Matthijs Kuipers.  Foto: Aangeleverde foto

Met een snelschaakavond sloot schaakclub Steenwijk traditiegetrouw het seizoen af. Winnaar werd Peter de Korver die in de strijd om de clubtitel Auke van Urk moest laten voorgaan. Ditmaal bleef hij ongeslagen en met 8,5 uit 11 Van Urk een halfje voor. Die deelde de tweede plaats met Meine Wassenaar en Jan de Smidt, ook met 8 punten.

Een week eerder vond de derde ronde van de rapidschaakcompetitie plaats. Die competitie over 3 avonden werd gewonnen door Matthijs Kuipers. Na een slechte start in de eerste ronde van november herstelde hij zich in de tweede zodat aan het begin van de avond Nickolas Jhirad, Jon Derks, Henk Vosmeijer en hij gezamenlijk aan de leiding gingen met een score van 6 uit 8.

Jhirad en Vosmeijer lieten in de laatste ronde verstek gaan zodat de eindstrijd leek te zullen gaan tussen Kuipers en Derks. Maar waar Kuipers tot een fraaie 3 uit 4 score kwam bleef Derks hangen op een halfje. Zo werd hij in de eindstand nog voorbij gestreefd door Willem Wijnstok, Henk van Dijk en Dick Teunis met in totaal 7,5 punten en Auke van Urk en Roel Kreulen met 7. De jongelingen Xaveer Blok en Anton Ponne redden zich aardig in het seniorengezelschap. Met respectievelijk 6 en 5 punten eindigden ze in de middenmoot.

Nieuws

menu