Leerlingen en oud-leerlingen brengen warm eerbetoon aan Colin Kist uit Steenwijk: 'Hij doet zoveel voor de kinderen en vechtsporten'

„We krijgen hier zaterdag wereldkampioenen en grootmeesters over de vloer”, zegt Colin Kist. Hij vertelt dat aan zijn jiujitsu leerlingen tegen het einde van de les bij sportschool Hier. Er staat van alles op het programma komende zaterdag 5 november. Want het moet een warm eerbetoon worden voor Kist, die al ruim een kwarteeuw vechtsportleraar is en voormalig Europees kampioen jiujitsu.

Colin Kist en assistent Simon Zumkehr met de leerlingen op de tatami.

Colin Kist en assistent Simon Zumkehr met de leerlingen op de tatami. Foto: Sieb van der Laan

Naast een programma voor de huidige leerlingen zijn ook oud-leerlingen van Colin van harte welkom. Vorig jaar kon het niet vanwege corona. „Gewoon lief dat het alsnog doorgaat. En het wordt vast wel een prachtige sportieve dag”, zo klinkt het vrolijk uit de mond van het feestvarken. Aan de wand van de dojo in de sportschool hangen intekenlijstjes voor verschillende clinics die zaterdag worden gegeven. „Nou hier heeft hij wel een keer recht op. Hij doet zoveel voor de kinderen en vechtporten”, zo klinkt het welgemeend.