Leonidas zoekt bestuursleden. Lourens Looijenga legt na elf jaar voorzittershamer neer

Hans Oostra wordt door voorzitter Lourens Looijenga in de bloemetjes gezet. Eigen foto

Korfbalvereniging Leonidas gaat met spoed op zoek naar nieuwe bestuursleden. Dat is maandagavond afgesproken tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Het bestuur kent al enkele jaren vacatures en bestaat nu uit drie personen, waarvan voorzitter Lourens Looijenga te kennen gaf na elf jaar te willen stoppen als voorzitter.

Er meldden zich op de vergadering geen nieuwe bestuursleden aan, dus werd het probleem niet opgelost. Wel hebben de aanwezigen nu samen afgesproken op 4 juli terug te komen in kantine de Elseprop voor een buitengewone ledenvergadering. Dan moet het voor de voorzitter wel mogelijk zijn af te treden. De aanwezigen hebben samen die opdracht op zich genomen. En ook zijn taken moeten over meer mensen worden verdeeld. Op verzoek van de leden blijft Looijenga nog tot die extra vergadering aan.

Onderhoud

Overigens verliep de vergadering vooral in een zeer positieve sfeer. De accommodatie is flink aangepakt. Er is veel onderhoud gepleegd, de gebouwen zijn geschilderd, het kunstgrasveld heeft een grote beurt gehad en de hele boswal rond het terrein is gesnoeid. Ook financieel heeft Leonidas de zaken prima op orde, met ook weer een succesvolle bloemenactie voor Moederdag. Maar uiteindelijk ligt de prioriteit niet bij de randvoorwaarden, maar bij wat op het veld staat.

Dieptepunt voorbij

Leonidas is in de corona-periode nogal wat leden en vrijwilligers kwijtgeraakt. En ook moet er worden ingezet in het weer verbinden van de leden door het houden van gezamenlijke activiteiten. Maar het algemene gevoel was maandagavond wel dat het dieptepunt voorbij is. Dat is bijvoorbeeld ook te zien aan de aanmelding van drie nieuwe jonge kinderen na het schoolkorfbaltoernooi. Het maakt het mogelijk om in het nieuwe seizoen nu ook weer een F-pupillenteam in te schrijven voor de competitie.

Leden werven

Verder is het voor het vlaggenschip Leonidas 1 goed nieuws dat Kevin Hoen van SCO terug komt. Hij maakte al deel uit van de jeugdcommissie en zet zich in voor ledenwerving. Het beeld is wel dat clubs er veel meer voor moeten doen om leden te werven en te behouden. Lid worden van een sportvereniging is in veel gezinnen allang niet meer vanzelfsprekend. Zo is het de bedoeling om het schoolkorfbal een vervolg te geven door alle kinderen uit Noordwolde en omgeving uit te nodigen voor een meetrainweek in de week vanaf 30 mei. Ze kunnen zo kennismaken met de vereniging en de jeugdspelers die daar al rondlopen.

Hans Oostra

De inschrijving is geopend voor het jaarlijkse jeugdtoernooi op 3 september, dat een jubileumtoernooi wordt. Leonidas bestaat namelijk op 29 mei 80 jaar. Tijdens de ledenvergadering werd Hans Oostra door de voorzitter in de bloemetjes gezet. De trainer/coach van zowel jeugdteams als Leonidas 1 vervult ook in de samenwerking met SCO een inspirerende rol. Hij werd daarom vrijwilliger van het jaar.

Nieuws

menu