Organisatie 'AH ABE Parel van Drenthe MTB-toertocht' door Havelte, Uffelte en Darp hoopt op mooie deelname

Regen, wind en modderige wegen tijdens een eerdere editie van de MTB-toertocht. Eigen foto

Nabij schaapskooi Holtingerveld, niet ver van Havelte, staat zaterdag 8 oktober de start van de 22ste ‘AH ABE Parel van Drenthe MTB-toertocht’ gepland. Deelnemers kunnen dan tussen 9.00 en 10.30 uur starten in de ondernemerskooi van de Holtinger Schaapskudde, gelegen aan de Van Helomaweg 16. Bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleid.

In 2019 deden ruim 600 fietsers mee. Na twee jaar zonder fietstocht is het dit jaar tijd voor een nieuwe poging. Ook dit jaar wordt - met medewerking van Defensie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Vitens, particuliere grondeigenaren, de gemeente Westerveld en het bestuur van de Holtinger Schaapskudde - een toertocht uitgezet in de prachtige omgeving van Havelte.

De afstanden zijn plusminus 25 of 45 kilometer. De eerste lus wordt uitgelegd in het gebied Holtingerveld. Deelnemers passeren daarbij uitgestrekte heidevelden, de genieput, de grafheuvels en de historische gronden van het Holtingerzand. Er zijn twee pauzeplekken gecreëerd, dus er is ook voldoende tijd voor vertier.

Tweede ronde

De tweede ronde voert door het buitengebied van Darp, Uffelte en Havelte, en de Linthorst Homanbossen. Een ronde met flinke lange stukken, voor meer tempo. Onderweg worden de deelnemers prima verzorgd door Abe Brouwer uit Havelte, met onder meer stukjes fruit, verschillende drankjes en een krentenbol. Uiteraard is de EHBO Havelte met vier mensen aanwezig voor eventuele noodgevallen. Na twee jaar coronapandemie hoopt de organisatie op een mooie deelname en goed weer.

Nieuws

menu