Marco de Grip.

Marco de Grip stopt als hoofd jeugdopleiding bij vv Hoogeveen

Marco de Grip. Gerjo Stegeman

Hoogeveen/Meppel - Marco de Grip stopt aan het eind van het huidige voetbalseizoen als hoofd jeugdopleiding bij vv Hoogeveen. De inmiddels 53-jarige Meppeler is momenteel bezig met zijn tweede seizoen bij de blauw-witten, waarvoor hij ooit als speler ook twee periodes actief was.

Onder leiding van De Grip is bij vv Hoogeveen een verdere kwaliteitsslag gemaakt die onlangs leidde tot een lokale KNVB-certificering. “De combinatie met mijn werk en mijn andere passies buiten het voetbal werd steeds lastiger”, licht De Grip zijn besluit toe. “Daar komt bij dat we met de jeugdafdeling een nieuwe fase ingaan. We hebben prachtige stappen gemaakt en onze doelstellingen gerealiseerd. Er is rust in de club. Het gaat er nu om dat de ingezette koers wordt bewaakt en in de praktijk consequent wordt uitgevoerd. Zelf heb ik mij de vraag gesteld of ik hier een rol in wil en kan spelen, of dat ik een nieuwe uitdaging zoek. De keuze is uiteindelijk op dat laatste gevallen. Neemt niet weg dat ik mij tot het einde van dit seizoen met volle overgave blijf inzetten voor de club.”

Nieuwe uitdaging

Waar die nieuwe uitdaging ligt, is nog niet duidelijk. “Zoals ik al aangaf heb ik ook passies buiten het voetbal. Ik sluit een vervolg elders als hoofd jeugdopleiding zeker niet uit, maar ook een stap als hoofdtrainer niet. Bij dat laatste heb je toch wat meer vastigheid en regelmaat qua trainingsavonden”, aldus De Grip, die eerder succesvol werkzaam was als trainer van het tweede elftal van d’Olde Veste’54 in Steenwijk.