Medailleoogst voor zwemmers van Z en PC Steenwijk’34 bij Overijsselse B-kampioenschappen is goed voor derde plek in medailleklassement

De ploeg van Steenwijk'34 deed het prima in Zwolle.

De ploeg van Steenwijk'34 deed het prima in Zwolle. Foto: Steenwijk'34

Leden van Z en PC Steenwijk’34 zwommen mee met de Overijsselse B-kampioenschappen in Zwolle. In zwembad de Vrolijkheid werden er 28 medailles veroverd. De 4×100 meter vrijeslag estafette won goud. Kylian Kooijman, Sabine Lageweg, Alies Wagter en Rick Driezen klokten 4.05.62.

Het team Martijn Lageweg, Cynthia Koolman, Kay van Sleen en Inge Halman werd vijfde. Het grootste persoonlijke record werd gezwommen door Karlijn Dijkshoorn op 100 vlinder, met maar liefst twaalf seconden. De heren 100 meter vrij werd gewonnen door trainer Rick Driezen voor Kylian Kooijman, Martijn Lageweg en Diederik de Boer, die respectievelijk derde, vierde en vijfde eindigden.

Goud voor Kooijman en heren estafette

Cynthia Koolman werd tweede op 50 school. Ook op 50 vrij tikte ze als tweede aan bij de dames senioren 1 en 2. Zilver en brons op de 50 meter rugslag bij de heren gingen naar Martijn Lageweg en Diederik de Boer. Op 100 meter school was er ook succes. Kay van Sleen (zilver jeugd 1 en 2) en Kylian Kooijman (goud senioren). Maud van Gelder pakte brons op 100 rug meisjes junioren 3 en 4, waar Leonore Heerschop zevende werd. Ivan Vuist won zilver op 50 vlinder. Op dezelfde afstand werden Rick Driezen en Kylian Kooijman eerste en derde.

Goud was er voor de heren estafette 4×100 meter vrij, Diederik de Boer, Martijn Lageweg, Kylian Kooijman, Rick Driezen, en zilver voor de dames, Cynthia Koolman, Inge Halman, Sabine Lageweg, Alies Wagter. De 4x100 gemengd wissel, Martijn Lageweg, Kylian Kooijman, Sabine Lageweg en Alies Wagter, won zilver. Kylian Kooijman won ook 50 school. Cynthia Koolman werd tweede op 100 vrij bij de dames senioren 1 en 2. Ivan Vuist pakte goud op 50 vrij bij de junioren 1 en 2. Kylian Kooijman en Martijn Lageweg werden op deze afstand tweede en derde bij de senioren.

Derde in medailleklassement

Cynthia Koolman veroverde goud op 100 school. Martijn Lageweg won de 100 meter rug. Inge Halman won op 50 vlinder brons. Eén leeftijdscategorie hoger wist Sabine Lageweg als tweede aan te tikken. De dames Inge Halman, Cynthia Koolman, Sabine Lageweg en Alies Wagter werden tweede op 4×100 meter wissel. Met 28 medailles werd Steenwijk’34 derde in het medailleklassement.