Meisjesteam Kindcentrum Claus wint schoolvoetbaltoernooi

Het winnende team van Kindcentrum Claus.

Het winnende team van Kindcentrum Claus. Sieb van der Laan

De organisatie van het Olde Veste schoolvoetbaltoernooi kan ook dit jaar een naamplaatje van Kindcentrum Claus gaan bestellen.

Op de grote Nel Kleiker Trofee staat al de tekst van de school uit de Oostermeenthe als winnaar van 2022 en ook dit jaar wist het meisjesteam de wisselbokaal te winnen. In poule A was het team te sterk voor alle vier tegenstanders. Met twaalf punten uit vier wedstrijden haalde Kindcentrum Claus de grote finale. School B kwam daarbij als tweede uit de bus.

In de andere poule was het ook een strijd tussen beide scholen. In de onderlinge wedstrijd werd het nog een 1-1 gelijkspel maar het tweede team van Kindcentrum Claus verspeelde ook punten tegen De Punter uit Giethoorn. School B II wist de verdere wedstrijden in winst om te zetten en eindigde zodoende als nummer één in Poule B. In de grote finale moest het tweede team van School B echter de meerdere erkennen in Kindcentrum Claus.

In poule C en D was het razend spannend en uiteindelijk wist de Kindcentrum Johan Friso eerste in poule C te worden, terwijl De Samensprong op doelsaldo de Sint Clemensschool uit de finale hield. Uiteindelijk mocht De Samensprong de eerste prijs in ontvangst nemen doordat het ‘de kleine finale’ met 1-0 van Kindcentrum Johan Friso wist te winnen.

„We hebben zo veel geluk gehad”, gaf Menno Mollema namens de organisatie aan. „Vorige week tijdens het jongenstoernooi was het geweldig weer. Vandaag waren we bang voor het ergste maar alleen tijdens de finales begon het wat te regenen. Als je dan ziet hoeveel plezier die kinderen hebben. Geweldig. En daarnaast hele leuke en spannende wedstrijden.”

Ook dit jaar waren leerlingen van SG Eekeringe en de RSG Tromp Meesters weer behulpzaam als scheidsrechters. „Samen met de vrijwilligers van d’Olde Veste’54 maken ze er jaarlijks, al meer dan 50 jaar, een heel leuke dag van.”

Hieronder is een video te zien van Mande Mol videoproducties: