Milan Hunneman uit Steenwijkerwold zegeviert op TT-juniortrack

Coureur Milan Hunneman kwam goed voor de dag op de TT-juniortrack in Assen.

Coureur Milan Hunneman kwam goed voor de dag op de TT-juniortrack in Assen. Foto: RM Imagestudio

Milan Hunneman heeft op zijn minibike de eerste zege geboekt. Dat gebeurde op de TT-juniortrack in Assen. In het dag-klassement werd de jonge coureur uit Steenwijkerwold tweede. ’s Morgens in de eerste kwalificatie zette hij de snelste tijd neer en in de tweede kwalificatie was dit ook lange tijd het geval.

Even voor het einde werd zijn tijd met een paar honderdste verbeterd wat resulteerde in een tweede startplaats voor de kleine racer. Na een zeer slechte start lag Milan zesde in de eerste race, maar al snel vocht hij zich naar voren. Het werd zelfs een overtuigende overwinning.

In de tweede race was de start nog slechter en moest Milan vanaf de achtste positie flink aan de bak. De strijd was echter nog niet gestreden, en het werd spannend. Het tempo van Milan lag hoger dan dat van de koploper, maar het was net niet genoeg voor de tweede zege. Stralend van trots stond hij op de tweede trede van het podium. Met een gelijk aantal punten telt de tweede race zwaarder voor het dag-klassement waardoor de eerste plaats voor de andere rijder was.

Gedeeld tweede

Milan staat nu gedeeld tweede in het kampioenschap. Het weekend van 2 en 3 oktober wordt duidelijk wie tweede en derde worden. De kampioen is al bekend, dat is in de junior A klasse Miquel Sinke.