Milan Hunneman wordt ondanks pech zesde tijdens NK Junior Moto Racing

Milan Hunneman in volle actie op het circuit van Staphorst. Foto: Mariska Grob / MotoGrafie

De 9-jarige motorcoureur Milan Hunneman uit Steenwijkerwold kwam goed voor de dag tijdens de derde wedstrijd voor NK Junior Moto Racing. Deze werd gereden op evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staphorst.

Een bekend terrein voor Milan, want daar traint hij wekelijks. Ondanks een goede voorbereiding en uren werk van vader Raymond en Remco Bouwman van ReMa Racing om de minibike zo goed mogelijk te laten rijden, liet het materiaal Milan een beetje in de steek. Tijdens de eerste kwalificatierace moest Milan voortijdig afhaken wegens het losraken van een bout.

In de tweede kwalificatierace raakte de carburateur los en moest hij ook even van de baan. Toch kon de jonge coureur nog de tweede tijd klokken. Milan had in de eerste race een goede start. Hij lag mooi voorin, toen de carburateur opnieuw de geest gaf. En dat betekende einde wedstrijd. De minibike was wel weer race-klaar voor de tweede wedstrijd. Door het rijden van een knappe race kwam Milan als tweede over de finish.

Ondanks dat hij in de eerste race uitviel, werd hij toch nog zesde in het klassement over de dag. En Milan noteerde ook de snelste rondetijd.

Komend weekend zijn de volgende wedstrijden in Veldhoven.

Nieuws

menu