Monkey Fun Run vestigt hoop op komende zomer: ‘We gaan voor 1500 deelnemers’

De Monkey Fun Run zag in 2019 het levenslicht in en rond Steenwijk en trok direct al zo’n vijfhonderd deelnemers. Archief Wilbert Bijzitter

„Wat was 2019 een succes”, zegt Koen Walpoott. De Monkey Fun Run zag het levenslicht en trok vijfhonderd deelnemers die zich naar hartenlust konden uitleven op klautertoestellen, en in water en blubberpartijen. „En dan wil je meer en ook zaken verbeteren. Daar kregen we de afgelopen twee jaar geen kans voor. Oorzaak corona. Ja dat is best frustrerend. Gelukkig konden we voor de kinderen wel iets doen.”

Je weet het nooit. Maar de kans lijkt op voorhand redelijk groot dat het evenement komende zomer weer los kan. „En dan moeten we maar zien of er tegen die tijd nog coronabeperkingen zijn.” De ambities zijn groot. „We willen gaan voor vijftienhonderd deelnemers. In 2019 hadden we zelfs sporters uit Engeland en Duitsland. De tickets voor deelname zijn al sinds afgelopen woensdag te bestellen via onze website: www.monkeyfunrunsteenwijk.nl .” De datum is al geprikt, 17 juli. „Dat is per traditie de eerste zondag van de zomervakantie.”

Er kan ook dit jaar worden gekozen uit drie afstanden vol sportieve uitdagingen onderweg. „Het gaat om vier, acht en twaalf kilometer.” En dan gaat het om sporten in het hartje van de stad Steenwijk en naaste omgeving. „De start is ook deze keer voorzien bij De Meenthe. Naast de binnenstad wordt er ook gesport op de wallen en in park Rams Woerthe. Voor de acht kilometer deelnemers zijn er ook uitdagingen bij de Ruxveense Vijver en de twaalf kilometer gaat onder meer over bedrijventerrein Groot Verlaat.”

‘Spectaculaire obstakels’

De organisatie ziet het als een uitdaging om een paar nog pittigere obstakels naar Steenwijk te halen dan in 2019 het geval was. „Zo is ons oog gevallen op een half-pipe waar je tegenop moet klauteren. Voor velen zal dit in de praktijk betekenen dat ze bijna boven zijn, en dan naar beneden glijden. Want dat is niet zo eenvoudig hoor. Veel van wat we kunnen doen, hangt mede af van de financiële middelen die we hebben.” De organisatie heeft nog wel wat verbeterpunten op het lijstje staan. „Zo was de bewegwijzering op het parcours niet optimaal, een kritiekpuntje van de deelnemers. Verder willen we een nog hogere funfactor. Sportief plezier maken. Daar gaat het om. Prestatiedrang is er niet, want alles is recreatief. We werken dus niet met een uitslag. Er is geen onderlinge competitie. Het gaat er dus puur om jezelf uit te dagen.”

‘Evenement is publiekstrekker’

De eerste, en tot op heden ook enige, Monkey Fun Run in 2019 trok veel publiek. „En dat is ook nu de bedoeling. Daarom hopen we ook dat dit straks weer mogelijk is. Als organisatie is het bijna geen doen om te controleren of alle coronaregels door iedereen worden nageleefd. Maar mogelijk hebben we daar komende zomer geen last meer van.” De organisatoren zijn nu al druk met het zoeken naar voldoende vrijwilligers. „Voor het opbouwen en afbreken van de parcoursen. Op de dag van de wedstrijd zelf zijn we zo’n tweehonderd vrijwilligers nodig.”

En dat hoeft niet helemaal voor niks. „In 2019 vonden de vrijwilligers het supergezellig. Er was een hoop lol. We willen ook nu een feestje voor de vrijwilligers houden in de stad en twee vrijwilligersavonden. Ook is een kleine financiële vergoeding mogelijk. Diverse vrijwilligers schonken drie jaar geleden dat geld aan goede doelen of een vereniging waar ze lid van zijn.”

Walpoott heeft nog wel een boodschap aan de deelnemers. „Snel inschrijven is goedkoper dan op het laatste moment. Dat kan dus nu al via onze site.” En de organisatie probeert ook op een andere manier liefhebbers bij het evenement te betrekken. „Wie een idee heeft voor een leuke hindernis op het parcours mag dat met ons delen. Graag zelfs. Ze kunnen dan bijvoorbeeld een berichtje op onze website achterlaten.” Er wordt ook nog een hoofdsponsor gezocht. „Die mag zijn naam aan het evenement verbinden. Uiteraard zoeken we meer sponsors. Dat hoeft niet in geld, maar mag ook in natura. Denk aan bouwmaterialen, hout, tapijt, touw. Dat soort zaken...”

Nieuws

menu