Motorcoureur Twan Smits uit Steenwijk mag van start op TT circuit van Assen

Motorcoureur Twan Smits verwacht veel van het nieuwe seizoen.

Motorcoureur Twan Smits verwacht veel van het nieuwe seizoen. Foto: Sieb van der Laan

Motorcoureur Twan Smits uit Steenwijk mag definitief van start op het TT circuit van Assen. Dat besluit is deze week genomen. Het gaat komend weekend, vanaf vandaag vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli, in de Drentse hoofdstad om de World Superbike.

Twan is van de partij in de World Supersport 300 klasse. Het is voor hem de eerste keer dat hij zich mag meten in het wereldkampioenschap. Vorige week werd het team van Twan, Apreco Racing uit Culemborg, benaderd door het Vinales Racing Team uit Spanje. Ook dit team had de progressie gezien die Twan Smits in het open Duitse wegrace kampioenschap boekte en wilde Twan voor Assen graag laten rijden op een van hun Yamaha YZF R3 racemotoren.

Dit weekend koos Vinales Racing definitief voor Twan Smits om in Assen van start te gaan. Het Vinales Racing Team is eigendom van Angel Vinales. Dat is de vader van Maverick Vinales, de MotoGP coureur en wordt direct door Yamaha Racing ondersteund. Op deze manier maakt Twan Smits opnieuw een grote stap in de wereld van het weg-racen op motoren.