Motormuis Milan Hunneman (9) uit Steenwijkerwold geeft vol gas op zijn mini bike: 'Hij wil niet alleen graag, maar kan het ook'

„Mijn motortje zit lekker, en dan hard door de bochten”, zegt Milan Hunneman. De 9-jarige motormuis uit Steenwijkerwold kan goed uit de voeten op zijn mini bike. De jonge coureur doet sinds kort aan wedstrijden. En niet onverdienstelijk. „Hij heeft talent, dat had ik al snel gezien”, zegt Jeffrey Buis. „Sommige jochies willen graag maar hebben het niet, hij heeft het wel.” De wereldkampioen in de Supersport 300 klasse is één van de begeleiders van het kleine racetalent.

Milan Hunneman op zijn mini bike samen met leermeester Jeffrey Buis.

Milan Hunneman op zijn mini bike samen met leermeester Jeffrey Buis. Foto: Sieb van der Laan

Op 3-jarige leeftijd zat Milan al op een klein crossmotortje. „Super hard ging dat motortje niet, maar Milan reed al snel zelfstandig”, zegt vader Raymond. Rijdt maar naar opa, zo was de boodschap. „En dat lukte hem wel. Hier achter ons huis op het grasveld en gravelbaan heeft Milan het crossen geleerd.” Buis ziet het goedkeurend aan. „Hij is nergens bang voor. Dat moet ook niet, want het gaat om snelheid. Je kunt niet als een mietje rondrijden”, klinkt het met een grijns.