Munnikenslagloop in Rouveen is opnieuw een prooi voor Erik Driesen

De latere winnaar Erik Driesen neemt hier in de straten van Rouveen al enigszins afstand van Erik Leusink. Foto: Frens Jansen

De 37ste editie van de Munnikenslagloop in Rouveen is woensdagavond succesvol verlopen. Deze stratenloop, georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG’85 in samenwerking met AV De Sprinter, telde 377 inschrijvingen.

De strijd om de winst op het hoofdnummer, de 10 kilometer, ging tussen Erik Driesen uit Vollenhove en Erik Leusink uit Rouveen. Na 4 ronden door de straten van Rouveen bleek Driesen de sterkste. En dus mocht de Vollenhovenaar voor de 5de keer de wisseltrofee (‘de Keuperen Spike van Rouvene’) mee naar huis nemen. De atleet van AV NOP finishte in 32.20 minuten en daarmee was hij 14 seconden sneller dan de atleet van HAC’63. Seb Wiggemans van AV Daventria 1906 uit Deventer kwam als derde over de meet, in 33.56 minuten.

Bij de vrouwen was Linda Eektimmerman uit Zwolle de snelste. De AV PEC-atlete bleef met een tijd van 42.33 Tamara de Vries uit Meppel (44.18) en Carolien Kuijers uit Staphorst (46.31) ruim voor.

5 kilometer

Bij de wedstrijd over 5 kilometer was thuisloper Harry Visscher de verrassende winnaar. Met een tijd van 17.19 wist hij Erik Westerweel uit Apeldoorn en plaatsgenoot Matthieu Huisman voor te blijven, die beiden de streep na 17.44 minuten passeerden.

Bij de vrouwen was de overwinning weggelegd voor Gerja Zielman uit Heino. De BB-loper legde de twee ronden in 19.57 minuten af. Haar clubgenote Rianne Niewold uit Punthorst legde beslag op de tweede plaats, met een tijd van 20.33. Annemarie Weeda uit Assen kwam als derde binnen, in 20.36 minuten.

Jeugd

De Munnikenslagloop begon woensdagavond met wedstrijden voor de jeugd. De kinderen tot en met 9 jaar liepen een ronde van 800 meter. Seth Bouwmeester uit Rouveen wist deze te winnen in een tijd van 3.04 minuten. Bij de meisjes was Kathelijn Tippe met 3.29 de snelste.

De jeugd van 10 tot en met 12 jaar legde een parcours van 1600 meter af. Yaniek Versfeld uit Meppel won deze afstand en finishte in 5.58. Winnares bij de meisjes was Tamar Post uit Rouveen: zij liep 7.28.

De jeugd van 13 tot en met 15 jaar liep 2400 meter. Janick Mijnheer uit Rouveen won de eerste prijs, met een tijd van 9.37 minuten. Zara de Boer, eveneens uit Rouveen, was de snelste van de meiden: zij finishte in 10.05.

4 Mijl van Staphorst

De eerstvolgende wedstrijd die Bos Bedden Loopgroep AG’85 houdt, is de 4 Mijl van Staphorst op woensdag 17 augustus. De voorinschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Daarna volgt op maandag 29 augustus de negende editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen. Op 19 november staat dan nog de zestiende editie van de Zwarte Dennen Cross gepland, in de staatsbossen bij Staphorst.

Nieuws

menu