Nico Buiten over 75 jaar korfbalvereniging DOS’46: 'Sportieve hoogtepunten zijn onvergetelijk'

Hij is al vanaf z’n achtste jaar lid, dus de verhalen die hij kan vertellen over 75 jaar DOS’46 zijn eindeloos. Kampweken, jubilea, bingoavonden, de aanleg van nieuwe velden: er is zóveel gebeurd. En altijd wel met gekkigheid. Maar zoals het de ware fanatieke oud-korfballer betaamt, zijn het bovenal de sportieve hoogtepunten die eruit springen. „Wat we als club op sportief gebied hebben meegemaakt, zal ik nooit vergeten”, stelt Nico Buiten (61).

Nico Buiten heeft als clubarchivaris van DOS'46 alle clubbladen vanaf de allereerste uitgave  gedocumenteerd. Op deze foto heeft hij het allereerste 'Dossertje' in handen.

Nico Buiten heeft als clubarchivaris van DOS'46 alle clubbladen vanaf de allereerste uitgave gedocumenteerd. Op deze foto heeft hij het allereerste 'Dossertje' in handen. Foto: Wilbert Bijzitter

Hij noemt 2006, als DOS’46 in Ahoy met een Nederlands kampioenschap een gouden periode inluidt. Nico Buiten maakt het mee, als verslaggever voor RTV Drenthe. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt omgeroepen dat de Nijeveense voetbalclub SVN’69 kampioen is geworden van de vierde klasse. Buiten: „Het was uniek dat de speaker in Ahoy dat meldde. De terugkomst in Nijeveen, met zowel het kampioenschap voor DOS’46 als voor SVN’69, is onvergetelijk.”

Verreweg de jongste

Nieuws

menu