Nienke Nijholt Overijssels reservekampioen Eventing

Nienke Nijholt rijdt met haar paard Gyöngy naar de titel Overijssels reservekampioen Eventing, klasse M. Foto: Aangeleverde foto

Nienke Nijholt uit Ossenzijl is dit weekend Overijssels reservekampioen Eventing geworden in de klasse M. Samen met haar paard Gyöngy reed de amazone in Markelo de drie verplichte onderdelen, dressuur, springen en de cross.

De amazone, die lid is van rijverenging De Dijkruiters in Blankenham, begon vrijdag met de dressuurproef. Dat leverde haar een voorlopige 11 e plaats op in een deelnemersveld van 28 combinaties.

De volgende dag stonden de onderdelen springen en de cross op de agenda. In de ochtend vloog Nienke met haar paard foutloos over de hindernissen en bleef netjes binnen de tijd. Na de verplichte controle door de dierenarts mocht Nijholt ook door naar de cross. Die bleek mee te vallen wat moeilijkheid betreft. Op een na bleven alle combinaties foutloos.

Omdat de amazone met haar paard een scherpe tijd had neergezet behaalde ze uiteindelijk de tweede plaats in het eindklassement, wat haar de titel Overijssels reservekampioen Eventing in de klasse M heeft opgeleverd.

Nieuws

menu