Nieuw G-team Steenwijkerwold geniet van eerste training

Het nieuwe G-team. Uiterst rechts Ineke Hof. Foto: Gerrie van der Hogen

Waar de een duidelijk moest wennen aan de omgeving voelde een ander zich direct thuis op het trainingsveld van Steenwijkerwold.

Ondanks dat de dauw van het veld er een grauwe bedoening van maakte werd er door een enkeling al snel fanatiek tegen een bal getrapt. Voor de ander duurde dat wat langer en moest er soms een arm van trainer Kempe Bijl aan te pas komen.

Maar uiteindelijk spatte het plezier eraf. Eén ding was na een uur echter wel duidelijk het trainingsuurtje voor het nieuwe G-team van de voetbalvereniging Steenwijkerwold was een groot succes. Initiatiefneemster Ineke Hof was laaiend enthousiast. “Leuk en super geslaagd“, reageerde ze na afloop.

Wegens het ontbreken van een G-team in de regio en het enthousiasme die haar zwager Roelof de Graaf had bij het voetbal besloot de speelster van het vrouwenteam rondvraag te doen binnen de club. Kempe Bijl, Jos Kruizinga en Robin Zwiers reageerden positief en zo werd besloten om zaterdag een proeftraining te houden. Een tiental spelers en speelsters kwamen daar op af. “Ja, echt super en we hebben dan ook besloten om verder te gaan. Woensdagavond 26 januari is de volgende training. Dan is het de bedoeling dat we wekelijks op woensdagavond vanaf 18.00 uur lekker een uurtje gaan voetballen.”

Nieuws

menu