Nieuwe data voor schoolkorfbaltoernooien in Steenwijk bekend

De jeugd leeft zich heerlijk uit tijdens het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Foto: Coniek Meijer

Schoolbesturen van basisscholen staan in coronatijd niet te trappelen om met de kinderen deel te nemen aan activiteiten buiten het schoolplein. Ouders en verzorgers van kinderen mogen ook nog niet op het complex om de jeugd te begeleiden of aan te moedigen. En om die reden gaat voor het tweede jaar op rij een streep door het schoolkorfbaltoernooi bij Noveas voor de groepen vijf tot en met acht.

Na de zomervakantie gaat de focus op de groepen drie en vier. Want gezien de ontwikkelingen rond corona is er goede hoop dat voor deze leerlingen het toernooi wel door kan gaan. Voor de leerlingen van groep drie en vier worden er clinics op school aangeboden tussen 23 augustus en 22 september. De instuifmiddag bij Noveas, om kennis te maken met club en complex, is op woensdag 22 september. Een week later, woensdag 29 september, wordt het zesde schoolkorfbaltoernooi gespeeld voor deze leeftijdsgroepen.

Planning voor 2022

Noveas heeft de planning voor het schoolkorfbal voor 2022 ook al gereed. Je kunt niet vroeg genoeg op een speelse manier met de korfbalsport beginnen, en daarom is er jaarlijks voor de groepen één en twee van de basisscholen een zogenaamde Giga Kangoeroe ochtend. Die is volgend jaar op woensdag 18 mei. Er zijn terugkomdagen op dinsdagen 24 en 31 mei. De kans lijkt groot dat de groepen vijf tot en met acht, na twee corona afgelastingen, volgend jaar wel mogen korfballen op het schooltoernooi.

Er worden in 2022 clinics op school aangeboden tussen 7 maart en 25 mei 2022. De traditionele instuifmiddag staat dan gepland voor woensdag 25 mei. Een week later op woensdagmiddag 1 juni wordt door deze groepen het zevende toernooi gespeeld.

Nieuws

menu