Nonchalant d'Olde Veste'54 is VENO de baas

De bekerwedstrijd tussen eersteklasser d'Olde Veste'54 uit Steenwijk en tweedeklasser VENO uit Vollenhove was zaterdagavond een echt doelpuntenfestival. Foto: Martijn Bijzitter

Ondanks de 5-3 bekerzege op VENO sprak trainer Dick Krommenhoek van eersteklasser d’Olde Veste‘54 uit Steenwijk zaterdagavond na afloop over een ‘katergevoel’: „Kijk, ik weet ook wel dat elke kans geen goal is. We scoren 5 keer, maar laten zó enorm veel kansen liggen. Het had veel meer moeten zijn. Daarbij domineren we de gehele wedstrijd, maar we krijgen het dan alsnog lastig, zelfs tegen een ploeg als VENO.”

D’Olde Veste‘54 heeft dit seizoen een jong elftal met eigen, getalenteerde jongens die elkaar kwalitatief niet zo veel ontlopen. Krommenhoek: „Gezonde concurrentie richting de competitie. Maar dit mag ons vanavond niet gebeuren. We lopen naar voren, verzaken onze verdedigende taken. Wat naïef. Tegen deze tegenstander mag je eigenlijk geen goal tegen krijgen.”

Tactiek

VENO speelde op zijn beurt in het eerste halfuur erg afwachtend. Veelal op eigen helft, met 11 man achter de bal. Dat was volgens VENO-trainer Marcel Post onderdeel van de tactiek: „We hoopten zo met een diepe bal achter hun laatste linie te komen. Hun spelers zijn daar wat langzamer dan in de andere linies. En we waren bijna succesvol, want bij een 1-0 achterstand kreeg Frank Post een beste kans op de gelijkmaker.” De trainer gaf zijn ploeg dan ook een compliment: „Mijn spelers moeten soms misschien wat meer lef tonen, maar als je zó verliest van een top-eersteklasser valt daarmee te leven.”

Doelpuntenfestival

Voor de supporters was het doelpuntenfestival op het Steenwijker sportpark zaterdagavond best vermakelijk. Na bijna 10 minuten opende Patrick de Vente de score namens de thuisploeg. Op aangeven van Jeffrey Dijkstra, die regelmatig ‘op de brommer was’ over de linkerflank. Uit een vrije trap van Roy Visscher liet Frank Post vervolgens een grote scoringskans liggen namens VENO.

De thuisclub kwam op 2-0 toen Mehran Ali Pour Asli de bal bij Hessel Eikelboom bracht en deze scoorde van dichtbij. D’Olde Veste‘54 raakte voor rust ook nog de paal.

Peter de Boer

Aan het begin van de tweede helft misten de Steenwijkers ook veel kansen en ze ontdekten dat doelman Peter de Boer van VENO er echt wel wat van kan. Davy Kuurman maakte er niettemin met een balletje achter zijn standbeen langs 3-0 van, en Guido Wind schoot de bal bij een snoeiharde voorzet van Maikel Toeter pardoes achter z’n eigen doelman: 4-0. Uit het niets deed Ilias el Haddad met een fraai schot iets terug: 4-1. Maikel Toeter nam de bal vol op de pantoffel, waarna deze in het dak van het doel belandde: 5-1. VENO maakte aan het eind nog 2 fraaie treffers, via Jod Zomerman en Stefan Vis., maar daar zou het bij blijven.