OldStars walking korfball van start bij k.v. Noveas Steenwijk

De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.  Aangeleverde foto

Op zaterdag 23 april kunnen 55-plussers bij korfbalvereniging Noveas uit Steenwijk gratis kennismaken met OldStars walking korfball. De clinic is niet alleen voor oud-korfballers maar juist voor iedereen (wel of geen korfbalervaring) die graag vitaal en sociaal actief wil zijn door lekker te bewegen. Noveas organiseert op 23 april een gezellige kick-off waarbij men kan kennismaken met elkaar, met de trainers en met een eerste training bestaande uit een warming up en leuke spel- en beweegvormen.

Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 23 april kan via bij Peter van der Terp 06 – 29515547 (ook voor meer info).

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn: niet rennen, op 1/4 van het veld (in de breedte), 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten.

Noveas is al geruime tijd actief binnen Steenwijkerland en zet zich met de vereniging in voor meer sporten, bewegen en vitaliteit voor elke leeftijd. De vereniging is alom bekend door het vele aantal korfbalclinics die ze op de basisscholen in Steenwijk verzorgen, het grote jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi en willen daarnaast nu ook graag een oudere doelgroep meenemen in hun enthousiasme om voor iedereen een leuke gezellige sportomgeving te creëren.

Het programma voor de kick-off op zaterdag 23 april:


10.30 uur - Koffie of thee met iets erbij!

- Uitleg van de trainers: spelregels en beweegvormen

- Uitleg van fysiotherapeut Henny Biemans: warming-up


11.00 uur - Het veld op en aan de slag!


12.00 uur - Napraten onder het genot van een drankje en een lekkere kop soep.


Wees welkom bij de vereniging, de koffie staat klaar in clubhuis ’ t Inlopertje - Middenweg 20 (Sportpark De Groene Long).


Na de kick-off trainen de deelnemers elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en daarna drinken ze met elkaar koffie/thee.

OldStars voor alle 55-plussers

OldStars is er voor alle 55-plussers die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om hen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kan iedereen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Nieuws

menu