Olde Veste krijgt zaterdag CSV Apeldoorn op bezoek

Trainer Dick Krommenhoek van Olde Veste hoopt dit weekend op een beter resultaat. Foto: Martijn Bijzitter

Olde Veste maakte vorige week een slappe indruk. Een fiks pak slaag, 5-1, bij DETO in Vriezenveen was het gevolg. Zaterdag komt CSV Apeldoorn naar de Parallelweg. Die hebben na vier duels drie punten meer dan de Steenwijkers.

Om het gat met de middenmoot niet te groot te laten worden is een zege voor de blauw-gelen noodzakelijk. Voor de andere clubs in de regio begint zaterdag of zondag, na drie wedstrijden in een bekerpoule, de reguliere competitie. VHK uit Sint Jansklooster promoveerde afgelopen seizoen naar de derde klasse en speelt ook nu in district Oost. De derde klasse C. Zaterdag voetbalt VHK thuis tegen FC Ommen. Willemsoord degradeerde naar de vierde klasse A. De groenhemden spelen zaterdag uit tegen Foarut in het Friese dorp Menaam.

Blokzijl is dit seizoen ingedeeld in de vijfde klasse A. Ze beginnen het seizoen met een uitwedstrijd bij HJSC in het Friese Hommerts. In de vijfde klasse G staan op de openingsdag een paar leuke duels op het programma. Steenwijk speelt thuis op sportpark Nieuwe Gagels de derby tegen SVBS’77 uit Belt-Schutsloot. Steenwijker Boys voetbalt in deze klasse uit tegen Sportclub Angelslo.

Zondagvoetbal

VENO begint het seizoen in de tweede klasse J zondag met een aardige derby. Er wordt uit gevoetbald tegen Oldeholtpade. In de derde klasse A speelt Steenwijker Boys in de Wijk tegen Wacker. Steenwijkerwold krijgt Dwingeloo op bezoek en Oldemarkt ontvangt Trinitas uit Boijl. Oranje Zwart begint in Wanneperveen met een thuiswedstrijd tegen het Friese Read Swart uit de Knipe. Overige wedstrijden zondag, vierde klasse A, Stânfries - IJhorst, USV - Kraggenburg, Olyphia - VWC, Balkbrug - Havelte, Ruinerwold- De Blesse, vijfde klasse A, FFS - Kuinre, vijfde klasse B, Uffelte - Blankenham, Scheerwolde - Giethoorn, Sport Vereent - BEW, Old Forward - Wapserveen, Fochteloo - Oosterstreek.

Nieuws

menu