Olde Veste speelt cruciale pot bij SDV Barneveld

Olde Veste voetbalt zaterdag uit in de vierde divisie B een cruciale pot tegen SDV in Barneveld. Beide ploegen zijn aan een moeizaam seizoen bezig. De Steenwijkers zijn rode lantaarndrager met zes punten uit elf wedstrijden. Barneveld heeft als voorlaatste een puntje meer.

Zowel Olde Veste als SDV Barneveld zijn een goede overwinning nodig, om nog enigszins aansluiting te houden met de andere teams in de onderste regionen. VHK uit Sint Jansklooster maakt na een flitsende start een mindere periode door in de competitie. De promovendus in de derde klasse C Oost is afgezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Zaterdag gaat VHK op bezoek bij Olympia’28 in Hasselt. Beide ploegen hebben tien punten uit de eerste zeven wedstrijden. Blokzijl mag in de vijfde klasse A genieten van een vrije zaterdag.

‘Super Saturday in 5G’

In de vijfde klasse G is sprake van een heuse ‘Super Saturday’. Want de nummers één tot en met vier voetballen tegen elkaar. Steenwijker Boys gaat hier aan kop, met Vv Steenwijk als een goede tweede. Het verschil tussen de twee Steenwijker clubs na zeven wedstrijden is twee punten. De Boys heeft negentien punten, Steenwijk zeventien. Steenwijker Boys ontvangt op de Koperberg het op de derde plaats staande Bargeres. Vv Steenwijk reist af naar de nummer vier op de ranglijst, en dat is Tiendeveen. SVBS’77 Belt-Schutsloot speelt uit in Geesbrug tegen VCG. Een duel tussen twee middenmoters. Verder in 5G: VVAK - Nieuw Balinge, CEC - Angelslo en Zuidwolde - NKVV.

Zondagvoetbal

VENO heeft het tot op heden lastig in de tweede klasse J. Zondag speelt de ploeg uit Vollenhove uit tegen Beilen. En die voetballen ook vrij moeizaam. Beilen is rode lantaarndrager met slechts een punt uit de eerste zeven wedstrijden. VENO staat twee plaatsen hoger, oftewel tiende, met vijf punten. In de derde klasse A is Steenwijkerwold nog altijd de trotse lijstaanvoerder. Zondag spelen de rood-zwarten de topper thuis tegen Wacker de Wijk. De gasten hebben drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Oldemarkt voetbalt in deze klasse uit tegen runner-up Ruinen. Oranje Zwart ontvangt Trinitas in Wanneperveen. Steenwijker Boys voetbalt thuis op de Koperberg tegen rode lantaarndrager Mildam. Overige wedstrijden zondag, derde klasse A, Dwingeloo - RKO, vierde klasse A, Stânfries - VWC, USV Nieuwleusen - Balkbrug, Havelte - Ruinerwold, IJhorst - De Blesse, Sportclub Makkinga - Olyphia, vijfde klasse A, Blauwhuis - Kuinre, vijfde klasse B, Scheerwolde - Fochteloo, Sport Vereent - Diever/Wapse, Oosterstreek - Old Forward, Blankenham - Wapserveen, Giethoorn - BEW.

Nieuws

menu