Olde Veste vecht voor lijfsbehoud tegen Barneveld

Hessel Eikelboom aan de bal namens d'Olde Veste'54.

Hessel Eikelboom aan de bal namens d'Olde Veste'54. Foto: Wilbert Bijzitter

Olde Veste vecht voor lijfsbehoud in de vierde divisie B. Zaterdag spelen de Steenwijkers thuis de belangrijke wedstrijd tegen SDV Barneveld. Uit was er eerder dit seizoen sprake van een merkwaardige wedstrijd. De Steenwijker stonden met 1-3 voor en zagen Barneveld in blessuretijd alsnog twee keer scoren, zodat het uitdraaide op een 3-3 gelijkspel.

Er zijn nog vier ‘finales’ te spelen. Olde Veste staat daarbij drie punten achter op SDV Barneveld. Een overwinning voor de blauw-gelen zou derhalve zeer welkom zijn. Barneveld staat twaalfde op de ranglijst en Olde Veste veertien. De nummers vijftien en zestien degraderen rechtstreeks, terwijl de nummers dertien en veertien extra wedstrijden moeten spelen voor klassenbehoud. De KNVB heeft ook voor dit weekend een beperkt programma samengesteld. Volgend weekend, 13 en 14 mei, is er weer sprake van een volledig programma.

In de vijfde klasse A voetbalt Blokzijl zaterdag uit tegen CVO in Vrouwenparochie. Blokzijl heeft het lastig in de competitie en is met drie punten dertiende en tevens hekkensluiter in deze klasse. CVO staat elfde met achttien punten. In de vijfde klasse G, waarin ook Steenwijk en Steenwijker Boys uitkomen, staat één wedstrijd op het programma. Tiendeveen speelt thuis tegen NKVV. Op zondag staan er in stad en regio geen competitiewedstrijden gepland.