Ondanks sterke eerste helft kan DOS’46 koploper PKC/Vertom niet verrassen

Kim Petersen doet een schotpoging namens DOS'46. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft zaterdagavond, ondanks een sterke eerste helft, niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper PKC/Vertom. De Nijeveners verloren met 19-26, na een 13-11 voorsprong bij rust.

Ook in het uitduel (het openingsduel van de zaalcompetitie in de Kenonz Korfbal League) had DOS’46 de Papendrechters aardig weerstand geboden. Ditmaal leken de Nijeveners al voor rust af te haken, maar een 7-0 run betekende een verrassende voorsprong. Deze was na rust snel verdwenen, waarna het sterke PKC redelijk eenvoudig won.

Wonderbaarlijk

DOS’46 kon PKC tot 3-3 bijbenen en toen gaven de bezoekers voor het eerst even gas. Bij 4-7 was het eerste gaatje geslagen door de koploper en bij 4-9 leek een vroege beslissing in de maak. DOS’46 herstelde zich echter wonderbaarlijk en wist met 7 treffers op rij zelfs een 12-10 voorsprong te nemen. Deze werd geconsolideerd tot aan de rust, waarbij de thuisploeg onder luid gejuich met 13-11 de kleedkamer opzocht.

Na rust stelde de lijstaanvoerder snel orde op zaken en hield het DOS’46 gedurende 13 minuten van een score af. PKC maakte er zelf 6 en stond daardoor met 13-17 voor. Deze tik kwamen de rood-zwarten niet meer te boven en langzaam liep PKC steeds verder weg. Uiteindelijk werd met 19-26 het kwaliteitsverschil in cijfers uitgedrukt en kon PKC tevreden huiswaarts keren. Voor DOS’46 restte de gedachte van een goede eerste helft en de wetenschap dat de punten van andere ploegen moeten worden gepakt.

Nieuws

menu