Ook Ineke Dedden neemt deel aan Skeelerklim van Steenwijk

De oud-Wanneperveense Ineke Dedden, tegenwoordig in Heerenveen woonachtig, zou dinsdagavond in Steenwijk best eens voor een verrassing kunnen tekenen. Foto: Adri van Sleen

De broers Evert en Bart Hoolwerf gaan dinsdagavond, samen met Jordy Harink en de Nieuw-Zeelander Peter Michael, bij de 36ste editie van ‘de Klim van Steenwijk’ proberen te voorkomen, dat Gary Hekman zijn zevende overwinning gaat realiseren bij deze skeelerkoers. Hekman is verknocht aan de deze wedstrijd, die hij immers al zes keer op zijn naam heeft geschreven.

Andere bekende namen op de deelnemerslijst bij de heren zijn Casper de Gier, Crispijn Ariëns, Luc ter Haar, Mats Stoltenberg, Robert Post, Marthijn Mulder, Ronald Haasjes en Kevin van der Horst.

Ineke Dedden

Bij de dames is Marijke Groenewoud de grote favoriet, maar aan de start verschijnt dinsdagavond ook de voormalige sportvrouw van de gemeente Steenwijkerland: oud-Wanneperveense Ineke Dedden. Deze tegenwoordig in Heerenveen woonachtige marathonrijdster was afgelopen winter succesvol op het ijs in binnen- en buitenland en zou dinsdag in Steenwijk best eens voor een verrassing kunnen tekenen. Zoiets kan evenzeer worden verwacht van Elisa Dul, Beau Wagemaker en Elsemieke van Maaren.

De dameskoers over 36 kilometer begint om 18.15 uur, de heren rijden vanaf 19.30 uur een marathon over 42 kilometer. Het startschot wordt gelost door Reinout Getreuer namens ELEQ (dit Steenwijker familiebedrijf is voor de 15de achtereenvolgende keer hoofdsponsor van de Klim van Steenwijk).

Minuut stilte

Voorafgaand aan de koers wordt trouwens een minuut stilte in acht genomen, vanwege het recente overlijden van Jan van Ommen. Hij heeft heel veel voor het skeeleren in ons land betekend, en is gedurende 20 jaar in Steenwijk niet alleen medeorganisator maar ook speaker geweest.

De skeelerklim op het parcours Gagelsweg - Schansweg - Meppelerweg is voor het publiek gratis te volgen.

Nieuws

menu