Organisatie Hollands Venetië Tocht in Steenwijk wil fietstocht dit jaar wel door laten gaan. ‘Wij zetten alles op alles’

De Hollands Venetië Tocht. Eigen foto

De HollandsVenetië Tocht in Steenwijk kon vorig jaar niet doorgaan vanwege corona, maar de organisatie hoopt dat de 19e editie van de tocht dit jaar op 22 augustus verreden kan worden.

De organisatie bestaat uit de Rotary Club Steenwijk, Steenwijk Regio en de wielerclub RTV Steenwijk. ‘Wij zetten alles op alles om de tocht door te laten gaan. De fietstocht voert langs de mooiste plekjes van nationaal park Weerribben-Wieden en Giethoorn’, vertelt Hendrik Jan Gorter van de organisatie.

Nieuwe start-locatie

Theater De Meenthe is de nieuwe start-locatie. Deelnemers kunnen zich ter plekke kunnen omkleden en douchen. ‘Dit was met name van de deelnemers die van verre kwamen een grote wens’, aldus Gorter. ‘Theater De Meenthe ligt bovendien tegenover het station, waardoor deelnemers direct vanuit de trein op de fiets kunnen stappen en van de fraaie natuur in de Kop van Overijssel kunnen genieten.’

Versnaperingen voor onderweg

Deelnemen aan de Hollands Venetië Fietstocht kost 10 euro per persoon. Starten kan vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur. Deelnemers krijgen versnaperingen voor onderweg mee of worden onderweg voorzien van wat lekkers.

Alle deelnemers krijgen een munt ter waarde van het inschrijfgeld. De deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke van de drie goede doelen zij hun inschrijfgeld willen besteden: stichting Vrienden van de Duo-Fiets (fietsen met ouderen op een elktrische duo-fiets), stichting Present Steenwijkerland (vrijwilligersbureau dat hulpbehoevenden koppelt aan vrijwilligers voor het uitvoeren van klussen) en stichting Vier het Leven (organiseert uitjes met eenzame alleenstaande ouderen naar het theater).

De drie goede doelen zullen zich zondag 22 augustus in de hal van De Meenthe presenteren om op een sportieve wijze zoveel mogelijk munten voor hun organisatie te verwerven.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de afstanden van 35, 50, 80 en 125 kilometer. Inschrijven kan via de website van RTV Steenwijk en op de dag zelf op de startlocatie, Theater De Meenthe, aan het Stationsplein in Steenwijk.

Nieuws

menu