Organisatie Spektakel van Steenwijk is hoopvol over dit jaar: 'Als het mag, wielerfeest op dinsdag 2 augustus'

Organisaties van diverse evenementen moesten in 2021 een streep trekken door het vermaak. In veel gevallen moest voor het tweede jaar op rij een gepland evenement worden afgelast. Oorzaak corona. En dan zit je met de vraag: kan het in 2022 wel, of krijgen we straks voor de derde keer een ‘no go’? Dat maakt het voor een organisatie heel lastig om een evenement op de rails te zetten.

Tijdens de 52e editie in 2019 werd Dylan van Baarle gekroond tot winnaar. Hij verwees twee eerdere winnaars van het wielerfeest in Steenwijk, te weten Bauke Mollema en Dylan Groenewegen, naar respectievelijk zilver en brons.

Tijdens de 52e editie in 2019 werd Dylan van Baarle gekroond tot winnaar. Hij verwees twee eerdere winnaars van het wielerfeest in Steenwijk, te weten Bauke Mollema en Dylan Groenewegen, naar respectievelijk zilver en brons. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Want iets goed voorbereiden kost veel tijd, en zaken en mensen vastleggen moet met een stevige slag om de arm. Want als na een wat betere periode het griepvirus de kop weer opsteekt, is de kans groot dat je evenement opnieuw van de kalender gaat. De laatste keer dat het Wielerspektakel van Steenwijk werd gehouden was in augustus 2019.