Parel van Drenthe-mountainbiketocht in Havelte gaat dit jaar niet door

Regen, wind en modderige wegen tijdens de Parel van Drenthe. Eigen foto

Normaliter wordt jaarlijks op de tweede zaterdag in oktober de AH ABE ‘Parel van Drenthe MTB-toertocht’ gehouden. Jaarlijks doen honderden fietsers hieraan mee. De MTB-vereniging Havelte e.o. heeft echter ook dit jaar moeten besluiten het evenement af te gelasten.

„Het organiseren van een toertocht in coronatijd is bijna niet te doen. Er gelden zóveel regels en voorschriften dat er van een ontspannen ochtend fietsen nauwelijks sprake kan zijn. Alle maatregelen die genomen moeten worden, vragen veel van onze enthousiaste groep vrijwilligers”, zo laten de organisatoren van de tocht weten.


Het gaat er onder meer over dat iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven, voorinschrijving en betaling is vereist, almede in tijdsblokken starten en geen catering. Ook zijn beschermingsmiddelen en verzorging onder strikte voorwaarden noodzakelijk. Verder geldt er nog een maximumaantal deelnemers, eenrichtingsverkeer en de route zelf moet minimaal anderhalve meter breed zijn.

Volgend jaar weer

„Denk eens aan de vele mooie smalle singletracks in onze route: dat wordt lastig. Het bestuur heeft daarom besloten om de tocht af te blazen”, aldus de organisatie.

De tocht stond gepland voor zaterdag 9 oktober. Ook hoofdsponsor AH (Abe en Jeroen Brouwer) en Gerrie en Rudie Elting van vakantiepark Mooi Oavelte hebben begrip voor de situatie. Regeren en ook organiseren is vooruitzien. „En daarom proberen we volgend jaar, op zaterdag 8 oktober 2022, een sfeervolle tocht te houden.”

Nieuws

menu