Paul Souman neemt in Twente Rally voorproefje op nieuw seizoen

Paul Souman en Arjen Alons uit Sint Jansklooster nemen komende zondag deel aan de Twente Rally. Foto: Edwin Hengelman

Paul Souman en Arjen Alons, allebei afkomstig uit Sint Jansklooster, nemen deel aan de Twente Rally die komende zondag rondom Hengelo wordt verreden.

De succesvolle rookie Souman mag hierdoor voor het eerst aan ‘het grote werk’ ruiken. Normaliter neemt hij, samen met zijn navigator Alons, deel aan de strijd om het Shortrally-kampioenschap. Die titelstrijd wordt tijdens de Twente Rally echter niet afgewerkt. Sterker nog: met het wegvallen van de Achterhoek Rally is de strijd om het Shortrally-kampioenschap abrupt ten einde gekomen.

Goed voorbereid

De twee Kloosternaren willen met hun deelname aan de Twente Rally een echte uitdaging aangaan, want deze is ongeveer twee keer zo lang als een Shortrally. „We hebben ons goed voorbereid en kijken ernaar uit. De extra kilometers en de grotere aantallen proeven trekken ons enorm. We willen op een rallydag graag zo veel mogelijk rijden”, stelt Paul Souman, wiens roots in de motorcross en enduro liggen.

De Zuiderzeerally komt zowat langs zijn achtertuin en zo maakte deze verhuurder van vracht- en personenbusjes ooit kennis met de rallysport. Souman: „Ik heb mijn licentie behaald en ben in Duitsland bij Jan Nijhof gaan testen. Arjen Alons is een goede vriend van me en is meegegaan naar die testdag. Hij kreeg daar de smaak eveneens te pakken en heeft toen besloten om ook zijn licentie te halen. Zodoende zit hij naast me.”

Voor beide mannen is het trouwens nog afwachten op welke plaats in het Shortrally-klassement ze gaan eindigen. Door het wegvallen van de laatste wedstrijd valt de beslissing over het kampioenschap tijdens een vergadering van het BSR (Bestuur Sectie Rally’s) in plaats van tijdens een echte wedstrijd. „We voeren op dit moment het klassement aan. We hopen dan ook dat het besluit van het BSR onze kant op valt.”

Overstap

Paul Souman kijkt intussen al weer uit naar het volgende seizoen, want dan maken hij en Arjen Alons de overstap van het Shortrally-kampioenschap naar het Rally-kampioenschap. Van de Opel Adam cup-auto, onderhouden door Arendsen Racing, nemen ze dan afscheid. Ze kijken nu al om zich heen naar een ander rallywapen: „Een auto uit de Rally4-klasse lijkt ons wel wat. We zijn ons aan het oriënteren, maar er is nog helemaal niets beslist. We kijken rond naar een competitieve auto, die past bij onze ambitie. Een auto uit de Rally4-klasse lijkt ons erg interessant, maar het kan zomaar nog iets anders worden.”

Nieuws

menu