Peter van der Terp is beste korfbalarbiter van Nederland: 'Ik ben scherp en lekker fit, dus ga ik door'

„Zo, wat een verrassing”, zegt Peter van der Terp, met een grijns. Zoals zo vaak is hij in de namiddag en avonduren bezig met de coaching en training van de Noveas-jeugd, als daar plotseling een cameraploeg van het KNKV verschijnt. Er wordt vrolijk gelachen om de onverwachte overval. En de bondsmensen komen niet zomaar, want Van der Terp is samen met zijn maatje Stan de Groot uitgeroepen tot het beste scheidsrechtersduo van het korfbalseizoen 2020-2021.

Van der Terp werd afgelopen jaar samen met zijn maatje Stan de Groot uitgeroepen tot het beste scheidsrechtersduo van het korfbalseizoen 2020-2021.

Van der Terp werd afgelopen jaar samen met zijn maatje Stan de Groot uitgeroepen tot het beste scheidsrechtersduo van het korfbalseizoen 2020-2021. Foto: Sieb van der Laan

Een stevige bos bloemen en een schildje horen bij de prestigieuze prijs. Peter van der Terp uit Steenwijk is vaker genomineerd, maar deze prijs winnen is voor hem de eerste keer. „Dus jullie zijn vanmorgen al bij Stan geweest. Hij heeft mij daarover niet geappt. Wat een eikel”, zo reageert Van der Terp, bulderend van het lachen.

Nieuws

menu