Pijlen van Stone City Run worden gericht op zomer van 2022: 'Organisatie stapt van vrijdag over naar zondag'

De knoop ‘wel of geen Stone City Run in 2021’ zou rond de zomer worden doorgehakt. En daar is nu ook sprake van. „Ondanks regelmatig contact en veel overleg binnen de Stichting Stone City Run, alsmede met de gemeente, Start’78 en anderen is er geen geschikte datum uit de bus gerold”, vertelt Feico Wiersma van SG Eekeringe en bestuurslid van de Stone City Run. Het vizier gaat nu op 2022. „En daarbij is er ook nieuws, want we stappen over van vrijdagavond naar zondag.”

De Stone City Run in juni staat altijd garant voor een fraai kleurrijk lint aan lopers door het centrum van Steenwijk, de stadwallen, en park Rams Woerthe.

De Stone City Run in juni staat altijd garant voor een fraai kleurrijk lint aan lopers door het centrum van Steenwijk, de stadwallen, en park Rams Woerthe. Foto: Martijn Bijzitter

Er is van alles aan gedaan om de Stone City Run later dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Helaas is het niet gelukt. „Er zijn daarbij twee datums nadrukkelijk in beeld geweest. Zondagen 26 september en 31 oktober.” Doordat veel evenementen in het voorjaar vanwege corona niet konden, zoeken veel organisaties voor na de zomer nog een plaatsje op een steeds voller wordende activiteitenagenda. En dan wordt het in de praktijk knap lastig, zo blijkt.