Prachtige onderlinge zwemstrijd bij Z en PC Steenwijk'34. Romana Jonker en Rick Driezen clubkampioenen

Rick Driezen en Romana Jonker algemeen clubkampioenen. Foto: Steenwijk'34

Vorig jaar mocht het niet vanwege corona. Na een jaar van afwezigheid kon er nu wel worden gestreden om de titel ‘clubkampioen’. De leden van zwem en poloclub Steenwijk’34 maakten er een mooie strijd van. Na het optellen van de resultaten mochten Romana Jonker en Rick Driezen zich tot algemeen clubkampioenen laten kronen.

Ze wisten vier afstanden als tijdsnelsten af te leggen. Naast de korte afstanden werden ook de kampioenen van de 400 meter gehuldigd. Bij de heren werd de 400 meter gewonnen door Lauren Vis. Achter hem tikten achtereenvolgens Robert Braad, Rick Driezen, Kylian Kooijman, en Jaydey Schonewille aan. Michelle van den Hoofdakker was over 400 meter de snelste bij de dames. Ze stak Sabine Lageweg (2e) en Inge Halman (3e) de loef af.

Ook de masters kregen een 400 meter voor de kiezen. Hier wonnen Guido Keutgen en Jacyntha Plat. Bij de mannen werden Korstiaan de Boer en Casper Dollekamp tweede en derde. Zilver en brons bij de dames ging naar Wilna Heijman en Leonie Scholten. Bijzonder was nog dat Klaas Prins als eerste Nederlander een tijd zwom in de categorie 90-plus.

Jongste pupillen

Ook de jongste pupillen kwamen in actie. Manora Ponne en Debora Blok werden beiden eerste bij de meisjes minioren 5 en meisjes junioren 1. Bij de jongens junioren 1-2 ging de winst naar Jaydey Schonewille voor Dyon Scholten. Bij de meisjes junioren 2-3 werd de spannende strijd beslist in het voordeel van Maud van Gelder. Zij wist voor Karlijn Dijkshoorn, Leonore Heerschop, Ninthe van der Zwaag en Anna de Lange te blijven. Rick Mastenbroek en Finn van Sleen verdeelden de medailles bij de jongens junioren 3-4. Kaylen Schonewille won bij de meisjes jeugd 1-2 voor Jessica Dekkinga en Esther van Benthem. In dezelfde klasse bij de jongens ging de winst naar Senna van den Hoed.

Seniorenstrijd

Bij de dames senioren won Romana Jonker. Na een spannende strijd bij de heren ging de wisselbeker naar Rick Driezen. Naast hem stonden respectievelijk Robert Braad, Kylian Kooijman, Diederik de Boer en Martijn Lageweg. Michelle van de Hoofdakker won bij de dames voor Sabine Lageweg, Ageeth de Haan, Inge Halman, Janine ter Schure en Karin de Haan. Bij de masters was er winst voor Nanda de Vries voor Anouk Poelstra, winst voor Leonie Scholten, goud voor Wilna Heijman gevolgd door Riekie Schra, de wisselbeker voor Guido Keutgen met zilver en brons voor Korstiaan de Boer en Huyb Stegeman, en goud voor Klaas Prins.

Naast de prijzen voor de clubkampioenschappen werden ook degene met de grootste tijdsverbetering en de meeste persoonlijke records in het zonnetje gezet. De grootste verbetering kwam op naam van Alies Wagter en de bokaal voor de meeste persoonlijke records ging naar Jaydey Schonewille.

Nieuws

menu