Praktijkcursus voor jeugdtrainers FC Oldemarkt

De jeugdtrainers met de spelers.

De jeugdtrainers met de spelers. Foto: Aangeleverd

Voetbalvereniging Oldemarkt hield een praktijkcursus om de jeugdtrainers extra bagage te geven om hun elftal te begeleiden.

„Het initiatief komt van eerste elftalspeler Klaas Braad. Hij is bij FC Oldemarkt de clubkadercoach en zorgt voor extra begeleiding van de jeugdtrainers”, legt Gregory Wismeijer uit. Normaal gesproken is Wismeijer de hoofdtrainer van de club. „Tijdens een overleg van trainers van de vereniging kwam een avond als dit aan de orde. Omdat ik ook de jeugdtrainers van FC Emmen begeleid, wilde ik dit natuurlijk doen”, vertelt Gregory Wismeijer.

Het werd een avond waarbij er puur op de praktijk gelet werd. „Hoe zet je een trainingsoefening op, wanneer zeg je wel iets en wanneer niet, waar ga je staan en wanneer ga je iets uitleggen”, licht Gregory Wismeijer toe. Na afloop van de training ging de groep jeugdtrainers naar binnen waar het praktijkgedeelte omgezet werd in theorie. „Het is natuurlijk een verschil of je trainer bent van 8- of 15-jarigen. Daar hebben we geprobeerd op in te spelen”, aldus de oefenmeester die het een zeer waardevolle avond vond. „Je probeert iedereen een handvat mee te geven en ik denk dat het gelukt is. We zijn ook zeker van plan om nog enkele avonden te organiseren.”