Profpeloton Spektakel van Steenwijk krijgt langzaam maar zeker zijn vorm

Het Spektakel van Steenwijk in 2018, gewonnen door Dylan Groenewegen. Foto: Archief Wilbert Bijzitter

Nederlands wielerkampioen op de weg bij de profs Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden en Taco van der Hoorn waren al vlot vastgelegd voor het criterium van Steenwijk. Daar kwam in de loop van de week onder meer nog Fabio Jakobsen bij.

De twee laatstgenoemde renners waren actief in de recent verreden Tour de France. Jakobsen won zelfs op Deense bodem een etappe. Organisator Meine Seinen weet te melden dat er ook bij de handbikerace een echte topper naar Steenwijk komt. „Het gaat om Olympisch kampioen Jetze Plat.”

Het profpeloton krijgt gaandeweg de komende dagen zijn definitieve vorm. Want er zijn uiteraard al meer renners vastgelegd dan het reeds genoemde drietal. „Ook Coen Vermeltfoort, Hartthijs de Vries, Reinier Honig, Tim Naberman, Robin Löwik, Rick Ottema, Elmar Reinders, Tijmen Eising en Peter Schulting komen naar Steenwijk.”

Er is onder de Sint Clemens sprake van een fraaie 53 e editie met een dito programma. Om 15.45 uur begint de dikke bandenrace voor de jeugd. De handbikerace is om 17.00 uur. Omstreeks 18.00 uur neemt de reclamekaravaan bezit van het parcours bij De Meenthe. De rennerspresentatie is om 18.45 uur, start profs 19.15 uur, huldiging rond 21.45 uur en het muziekfeest bij De Meenthe begint om 22.00 uur.

Nieuws

menu