Promotiemiddagen bij jeu de boules-vereniging De But’84 uit Steenwijk

De jeu de boulers van de But’84. Foto: Sieb van der Laan

Jeu de boules-vereniging De But’84 in Steenwijk houdt de komende wintermaanden promotiemiddagen. Die zijn van oktober tot en met april. „Elke tweede donderdagmiddag van de maand mag jong en oud langskomen om gratis kennis te maken met deze sport en de club”, zegt secretaris Hans Bekker.

„Er zijn boules beschikbaar en uiteraard is er een bakje koffie of thee.” Dat staat vanaf 13.30 uur klaar. Is jeu de boules sport of spel? „Petanque is de vorm van spelen met metalen boules die gangbaar zijn in Nederland. Het is veel meer dan een spelletje. Naast recreatief bezig zijn is het een sport waarbij veel techniek, tactiek en concentratie komt kijken.”

De Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) bestaat in 2022 al vijftig jaar. Jeu de boules-vereniging De But’84 is een gezellige vereniging. „We spelen petanque, zowel recreatief als in competitieverband. In de hal en op het buitenterrein achter zwembad De Waterwyck aan de Gagelsweg 27 liggen mooie banen. Daardoor kunnen we deze prachtige sport zowel ’s zomers als ’s winters in Steenwijk beoefenen.”

Belangstellenden zijn ook van harte welkom op reguliere clubontmoetingen op dinsdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag. Voor meer informatie www.debut84.nl of schrijf naar debut84@hotmail.com.

Nieuws

menu