Raymond Schets op het hockeycomplex van MHC Steenwijk. Komende donderdag stopt hij als voorzitter.

Raymond Schets zwaait af als voorzitter hockeyclub MHC: 'Niet meer te combineren met mijn werk'

Raymond Schets op het hockeycomplex van MHC Steenwijk. Komende donderdag stopt hij als voorzitter. Foto: Sieb van der Laan

Hockeyclub MHC Steenwijk krijgt nieuwe bestuurders. „Er zijn al heel veel functies ingevuld. Daarbij is er wel altijd een tekort aan vrijwilligers, meer mensen kunnen we goed gebruiken. Dus hoop ik dat ze zich aanmelden”, zegt Raymon Schets. De Steenwijker zakenman stopt zelf als voorzitter van de club. „Er is ook voor mij een kandidaat opvolger.”

De namen van de nieuwe mensen worden bekendgemaakt op de algemene ledenvergadering van de hockeyclub. Deze is op donderdag 22 april om 20.00 uur, en zal vanwege corona digitaal worden gehouden. MHC had naast een vacature voor een nieuwe voorzitter ook behoefte aan iemand voor het wedstrijdsecretariaat, algemene bestuursleden, en leden voor de technische commissie.

De coronatijd laat ook zijn sporen achter binnen MHC. „Want het is knap lastig. Je ziet elkaar niet meer, en dat is niet goed. Dan is het ook heel moeilijk voor bestuurders om je werk goed te doen. En het maakt het ook extra lastig om nieuwe mensen te vinden voor bestuur en commissies”, zo ervaart Schets.

Helpende hand

In de zoektocht naar nieuwe mensen heeft de club hulp gehad van de gemeente en Harmen Woudenberg van Sociaal Werk de Kop. „Zo hebben we met elkaar uitgezocht hoe je op een goede manier een bestuur neer kunt zetten.” Dat gaat MHC doen door functies te knippen. Mensen hikken vaak tegen een bestuursfunctie aan. Ze denken wat moet ik dan niet allemaal doen? En heb ik daar wel voldoende tijd en kennis voor? Door het werk op een goede manier te verdelen, voel je minder druk.” Dat heeft mensen binnen de hockeyclub schijnbaar over de streep getrokken. „We zijn blij dat nieuwe ouders zich hebben aangemeld voor een plaats in het bestuur. Vooral ook ouders van jonge kinderen. Dat is super voor de club. Verder blijven we zoeken naar meer mensen die als vrijwilliger iets voor de vereniging willen doen.”

Corona zorgt nog steeds voor veel onzekerheden. „Want wat is het al lang geleden dat we een competitiewedstrijd mochten spelen en er publiek langs de lijn stond om iedereen aan te moedigen. En wanneer komt het ‘oude normaal’ terug? Zeg het maar. Het zal nog wel even duren. We mogen rustig zeggen dat het virus ons nog steeds flink bezighoudt. Niemand ontkomt eraan. Want het beheerst ons dagelijkse leven, ons werk, en ook nog onze vrije tijd.”

Twee jaar preses

Raymond Schets is zelf twee jaar preses van MHC. „Eén normaal jaar en een coronajaar. Dat is veel te weinig bij zo’n waanzinnig mooie club, maar het is met mijn zakelijke verplichtingen niet meer te combineren. De tijden waarop ik moet werken en bij de club zou moeten zijn om te vergaderen, sluiten niet goed op elkaar aan. Het lukt niet. Op deze manier kan ik het bestuurswerk niet de aandacht geven die het hebben moet.” Raymond is eigenaar van Het Pakhuys. Daar waar veel ondernemers met de handen in het haar zitten, heeft Schets het drukker dan ooit. „Corona heeft mijn bedrijf een enorme boost gegeven. Er zijn steeds meer mensen die bij ons maaltijden en ontbijtjes bestellen. Om minder ‘nee’ te verkopen zijn we met ons bedrijf uit de Woldpromenade vertrokken en zitten we nu aan de Dolderweg 27G. Een nieuw gebouw, waar we veel meer ruimte hebben.”

‘Aanwas bij jongste jeugd’

Het gaat goed met MHC Steenwijk. „Ons ledenaantal schommelt vaak wat. Gemiddeld zitten we de laatste jaren zo rond de driehonderd leden. Dat hebben we ook zeker te danken aan de groei bij de jongste jeugd, zeg maar kinderen van zeven en acht jaar.” Een mooi vooruitzicht voor de toekomst van de club. „Want van onze jeugd moeten we het straks hebben. Ook zijn we lekker aan het werk geweest met het kunnen presenteren van een lange termijnvisie voor trainers en coaches.”

Wil je wat betekenen voor de club? Stuur een mail aan het bestuur: voorzitter@mhc-steenwijk.nl of secretaris@mhc-steenwijk.nl.