Regenbuien verstoren trainingen van Jeffrey Buis in Valencia. Motorcoureur uit Steenwijkerwold wint wel trofee voor snelste ronde in de 600 klasse

Bij Spanje denk je aan mooi weer. Dat is ook de reden waarom motorcoureurs graag de circuits in Zuid Europa opzoeken om lekker te trainen voor het nieuwe raceseizoen. Zo streek Jeffrey Buis neer op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De droom van een heerlijk zonnetje werd helaas wreed verstoord door pittige regenbuien. Dikke pech. „Gelukkig hebben we toch nog een behoorlijk aantal trainingskilometers kunnen maken op het natte asfalt”, aldus Jeffrey Buis.

Jeffrey Buis trapt vol het gaspedaal in tijdens trainingen in Spanje.

Jeffrey Buis trapt vol het gaspedaal in tijdens trainingen in Spanje. Foto: Randy van Maasdijk

De kersverse sportman van het jaar in Steenwijkerland trainde drie dagen op Spaanse bodem met het Italiaanse Motozoo Racing by Puccetti team. De Kawasaki ZX-6R trainingsmotor was puik geprepareerd door Frank Mos. „Een volgende stap in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het eerste jaar in de 600 klasse”, zo vervolgt Buis. „Ondanks het slechte weer, vooral op de eerste twee dagen, hebben we toch nog wat kunnen doen.”

Nieuws

menu