Regionale competitie Walking Football krijgt een vervolg, aantal teams verder uitgebreid

Walking Football bij Vitesse'63. Artizzl Media / Peter Nefkens

Het was een experiment om te zien of de kernwaarden van Walking Football overeind blijven wanneer je met elkaar een heuse competitie speelt. Vitesse’63 uit Koekange was daar een van de ‘kartrekkers’ in, en nu wordt geconcludeerd dat er zeker perspectief in een vervolg zit. Dat gaat dus ook gebeuren, zo meldt Jos Kok op de website van Vitesse’63.

„De conclusie was heel positief. Het verdringt absoluut niet de kernwaarden van het Walking Football (plezier staat voorop, meedoen is belangrijker dan winnen, stimuleren van sociale contacten en een gezellige derde helft). Integendeel. De deelnemende clubs waren van mening dat een competitie op deze wijze, naast de toernooien, een toegevoegde waarde heeft. Het maakt een deel van de potentiële deelnemers, die wat meer naar voetbal en wat minder naar de recreatieve aspecten neigen, nieuwsgierig naar het spel”, aldus Kok.

Geen al te groot probleem

Om die reden is besloten om ook in het seizoen 2022-2023 weer een competitie af te werken. De wens was wel om wat meer teams te vinden die wilden deelnemen. Dat bleek geen al te groot probleem, want een aantal clubs had al tijdens de vorige editie aangegeven te willen meedoen indien er een vervolg zou komen. De volgende clubs draaien het volgend seizoen dan ook mee in de competitie: DVC Dedemsvaart, HZVV, IJVV, FC Meppel, Sport Vereent, vv Steenwijk, Vitesse’63 en vv Zuidwolde.

De vertegenwoordigers van de teams waren op 23 juni bij FC Meppel te gast om de laatste details van de competitie met elkaar te bespreken. De grote voorkeur is om de competitie niet over een lange periode uit te strijken, en dus wordt de competitie gespeeld op vijf middagen. Iedere speelmiddag werken de teams drie wedstrijden van 20 minuten af, tussen 14.00 en 16.00 uur. Met vooraf een inloop vanaf 13.00 uur en na afloop uiteraard een derde helft.

Speeldata

Tijdens deze competitie wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld zodat het totaal aantal wedstrijden per team 14 bedraagt. Uiteraard wordt gevoetbald volgens de officiële spelregels van het Walking Football. Officiële spelbegeleiders fluiten de wedstrijden.

De speeldata zijn 25 oktober (bij vv Steenwijk), 15 november (bij FC Meppel), 8 december (bij HZVV in Hoogeveen), 2 maart (bij vv Zuidwolde) en 24 maart (bij Sport Vereent in Oldeberkoop).

Nieuws

menu