Reserves d'Olde Veste'54 poulewinnaar, Steenwijker derby eindigt onbeslist

Momentopname uit het bekerduel tussen d'Olde Veste'54 2 en Nagele. Sieb van der Laan

Met drie Steenwijker zaterdagvoetbalteams heeft poule 50 automatisch leuke districtsbekerwedstrijden opgeleverd. Maar doordat het tweede elftal van d’Olde Veste’54 van zowel Steenwijker Boys als Steenwijk had gewonnen, moest in de laatste wedstrijd - thuis tegen Nagele, dat ook ongeslagen was gebleven - de beslissing vallen over wie er naar de knock-outfase zou gaan.

De reserves van d’Olde Veste lieten er zaterdag geen twijfels over bestaan wie de betere ploeg in deze poule was, want met vier treffers van Tom Kisjes en een van uitblinker Niels ten Veen won de thuisploeg met duidelijke cijfers: 5-2.

Derby

Voor Steenwijker Boys en Steenwijk bleef in deze poule dus alleen de eer over, als winnaar van de eerste Steenwijker derby tussen standaardteams in dit voetbalseizoen. Hoewel het een vermakelijke bekerwedstrijd was, kwam er geen winnaar doordat een 2-2 eindstand uit de bus rolde.

Twee treffers van Tom Deelman brachten Steenwijk op voorsprong, maar op slag van rust maakte Gerald Kloeten het duel weer spannend. Na de pauze was Steenwijker Boys weliswaar de betere, maar het kwam niet verder dan een treffer van Leroy Bakker: 2-2. „Een uitslag waarmee ik zeker kan leven”, oordeelde Steenwijk-trainer Guido Broers.

Nieuws

menu