Rietsnijderstrail in De Weerribben

Deze trailrun heeft een bijzonder decor. Foto: Philip Friskorn

Na een ‘rustperiode door Covid’ houdt Staatsbosbeheer samen met Run2Day Zwolle op zaterdag 25 februari een ‘Rietsnijderstrail’ in het Woldlakebos in De Weerribben.

Trailrunning is populair bij de hardlopers en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Deze rietsnijderstrail heeft de Woldlakebos in De Weerribben als locatie, een gebied waar in de winter het riet wordt gesneden door de rietsnijders, en is daardoor een bijzonder decor van deze trailrun.

Deze trails zijn geen wedstrijden en er vind ook geen tijdsregistratie plaats. Alle deelnemers krijgen een functionele goodie van Run2Day Zwolle waarmee ze herkenbaar zijn. De route die wordt uitgezet is ongeveer 5 kilometer lang en kan maximaal 3 keer gelopen worden, wat totaal op 15 kilometer komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

Deelnemers aan de trail dienen zich in te schrijven via www.run2dayevents.nl . Kosten zijn 7,50 euro per persoon en het inschrijfgeld komt ten goede aan de educatie over vlinders die in het Woldlakebos leven. De start is om 9.30 uur en bevindt zich aan de Ingenieur Luteijnweg in Scheerwolde.

Nieuws

menu