Rijvereniging en Ponyclub Steenwyck viert 20-jarig bestaan met drie dagen lang springclinics van internationale springruiter Ernesto Canseco Olvera

Ernesto Canseco Olvera in actie. Foto: Celebrity Stables / Ernesto Canseco Olvera

Om het 20-jarig bestaan te vieren organiseert Rijvereniging en Ponyclub Steenwyck verschillende activiteiten, waaronder een springclinic door internationale springruiter Ernesto Canseco Olvera.

De uit Mexico afkomstige springruiter woont en werkt al langere tijd in Nederland, en heeft samen met zijn vrouw een sportstal in Boijl. Celebrity Stabels bemiddelt onder meer bij de koop en verkoop van paarden, en leidt sportpaarden op en traint ze. Van over de hele wereld komen klanten en ruiters naar Boijl.

De rijvereniging is trots dat Ernesto Canseco Olvera naar de Pasmanmanage in Steenwijkerwold komt om zijn kunde en kennis te delen met de deelnemers aan de clinic.

De springclinics worden gegeven op meerdere niveaus, voor jeugd, beginnende springruiters en de meer gevorderde ruiters. Op deze manier is er voor alle niveaus genoeg uitdaging en aandacht tijdens de lessen.

Ernesto Canseco Olvera is drie dagen in de manege in Steenwijkerwold. Die dagen krijgen de ruiters en hun paard of pony 50 minuten les van de internationale ruiter. De dagen zitten al vol, maar wie wil komen kijken is van harte welkom. Volgens de RV en PC Steenwyck is het de uitgelezen kans om de lessen van de internationale springruiter van dichtbij te kunnen volgen en er je voordeel mee te doen.

De clinics zijn op 30 december en 6 januari vanaf 13.00 uur en 22 januari vanaf 9.00 uur.

Nieuws

menu