Robert Braad van Steenwijk '34 is kampioen Overijssel op 200 meter rugslag

De zwemgroep van Steenwijk'34 kwam goed voor de dag op de Overijsselse Zomerkampioenschappen. Foto: Steenwijk'34

Steenwijk’34 kwam goed voor de dag tijdens de Overijsselse Zomerkampioenschappen in Hengelo. Aan dit kampioenschap voor de beste zwemmers van Overijssel en de Noordoostpolder deed een groep van dertien zwemmers vanaf junioren 1, vanaf 12 jaar, mee namens de club. Een paar jaar op rij kon het zwemfestijn niet doorgaan vanwege corona.

Robert Braad kroonde zich tot Overijssels kampioen op de 200 meter rugslag met een voorsprong van maar liefst elf seconden op de nummer twee. Jaydey Schonewille wist in een p.r. een zilveren medaille te behalen op de 200 meter schoolslag en Michelle van den Hoofdakker behaalde een bronzen medaille op de 100 meter rugslag.

Er waren van de club twee gemengde teams op de 4×100 meter vrijeslag. Dit werd een hele spannende race. Team 1 had besloten om alles op alles te zetten om een medaille te pakken. En dat zorgde ervoor dat ze alle vier boven zichzelf uitstegen. Want wat individueel bij de dames een dag ervoor niet lukte, lukte nu wel. Vasco Strampel opende heel snel met een 29.60 op de eerste 50 meter en kon dit ook vast houden. Karlijn Dijkshoorn zwom sneller dan haar p.r. en dat deed Kaylen Schonewille vervolgens ook. Met een 400 meter nog in de benen moest Jaydey Schonewille het afmaken. Met het laatste beetje dat vanuit zijn tenen moest komen, maakte hij het af en daarmee won het team brons.

Tweede team

Het tweede team had het zwaarder. Ook Ivan Vuist had de 400 meter nog in zijn benen. Hij opende de eerste 50 meter erg goed, maar liefst 3 seconden sneller dan zijn p.r. Dit kon hij niet volhouden, waarna Leonore Heerschop het gat niet wist te dichten op de nummer zes. De derde zwemmer Fenne de Jong deed ook nog een poging het gat te dichten.

Ondanks dat zij haar tijd wist te verbeteren met twee seconden was dit niet genoeg voor Dyon Scholten om richting het podium te zwemmen. Ze werden zevende. Michelle van den Hoofdakker zwom naar een bronzen medaille op de 200 vrij en daarnaast kreeg Fenne vanuit het para-klassement een gouden medaille. Verder werden er nog divers oorkondes uitgereikt voor de plaatsen vier tot en met zes.

Nieuws

menu